Ilie Năstase, încrezător că Simona Halep o să câştige în finala Wimbledon 2019: Serena nu mai e ce a fost acum câţiva ani

Simona Halep s-a calificat, joi, în finala de la Wimbledon 2019, după ce a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3. În ultimul act, românca se va duela cu Serena Williams (10 WTA), iar Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din tenis, i-a oferit câteva sfaturi româncei.

1068 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase, încrezător că Simona Halep o să câştige în finala Wimbledon 2019: Serena nu mai e ce a fost acum câţiva ani

Ilie Năstase, încrezător că Simona Halep o să câştige în finala Wimbledon 2019: Serena nu mai e ce a fost acum câţiva ani

Năstase crede că lucrurile s-au schimbat în perioada recentă, iar Simona Halep ar fi favorită în duelul cu sportiva din Statele Unite ale Americii, în ciuda faptului că Serena Williams a câştigat nouă dintre cele 10 confruntări directe cu românca.

"Acum cred că e invers faţă de alţi ani, când Serena era favorită. Serena nu mai e ce a fost acum câţiva ani, se mişcă mai bine. E altă persoană, Simona ar trebui să o alerge puţin. Şi acum a dat câteva scurte şi le-a şi câştigat. Dacă dă câte o scurtă o ajută", a declarat Năstase, potrivit DigiSport.

De asemenea, fostul tenismen spune că presiunea locului 1 mondial nu mai există pentru Halep. Simona a început turneul de la Wimbledon de pe locul 7 WTA, dar va urca pe 4 începând de luni: "Toată lumea se agită că e numărul 7, nu mai contează, a fost numărul 1. Ce contează cel mai mult pentru ea sunt turneele de Grand Slam. Poate să fie şi numărul 100, nu mai contează acum, din moment ce a fost numărul 1".

Serena Williams a câştigat nouă dintre cele 10 dueluri directe cu Simona Halep. Singura dată când sportiva din România s-a impus s-a întâmplat la Turneul Campioanelor din 2014, când Halep câştiga clar în grupe, scor 6-0, 6-2. Tot în aceeaşi competiţie, dar în finală, Williams a câştigat detaşat, scor 6-3, 6-0.

Simona Halep (7 WTA) - Serena Williams (10 WTA), finala feminină de la Wimbledon 2019, se dispută sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici