Imnul Franţei, intonat înaintea unui meci de hochei pe gheaţă la Montreal

Imnul Franţei, La Marseillaise, a fost intonat, sâmbătă seară, înaintea meciului de hochei pe gheaţă dintre echipele Montreal Canadiens şi Pittsburgh Penguins, din NHL, în onoarea celor 17 persoane decedate în atentatele teroriste de la Paris.

209 afișări
Imaginea articolului Imnul Franţei, intonat înaintea unui meci de hochei pe gheaţă la Montreal

Imnul Franţei, intonat înaintea unui meci de hochei pe gheaţă la Montreal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 20.000 de spectatori au ascultat în picioare imnul Franţei. După intonarea imnului, fascicule de lumină albastre, albe şi roşii au fost proiectate pe gheaţa de la Centre Bell formând un imens steag al Franţei.

Partida a fost câştigată de Pittsburgh Penguins, care s-a impus cu scorul de 2-1 după prelungiri.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Alte cinci persoane au murit, joi şi vineri, în timpul acţiunii de prindere a celor trei terorişti, care au fost ucişi la rândul lor de forţele de ordine franceze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici