Înotătorul sud-coreean Hwang, investigat pentru un accident cu fugă de la locul faptei

Hwang Sun-woo, noua senzaţie a înotului sud-coreean, dublu medaliat mondial, este cercetat pentru un presupus accident cu fugă de la locul faptei, relatează insidethegames.

149 afișări
Imaginea articolului Înotătorul sud-coreean Hwang, investigat pentru un accident cu fugă de la locul faptei

hwang.sunwoo, Instagram

Sud-coreeanul se îndrepta spre Centrul Naţional de Antrenament, unde se pregăteşte pentru Jocurile Asiatice Hangzhou 2022, când s-a produs incidentul.

Hwang, care a câştigat medalia de bronz la 200 de metri liber masculin la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Fukuoka, este acuzat că a lovit duminică, cu oglinda laterală a maşinii sale, un bătrân de aproximativ 80 de ani.

Potrivit poliţiei din Jincheon, provincia Chungcheong de Nord, vârstnicul nu a fost rănit grav, în ciuda faptului că în urma coliziunii oglinda laterală a lui Hwang a fost spulberată.

Potrivit unui raport al agenţiei sud-coreene de ştiri Yonhap, dublul campion mondial în bazin scurt, în vârstă de 20 de ani, s-a întors la locul incidentului, la o jumătate de oră după accident, pentru a se prezenta la poliţie.

Oficialii poliţiei din Jincheon investighează cazul pentru a afla mai multe detalii.

Între timp, un oficial al Federaţiei de înot din Coreea (KSF) a declarat că Hwang a soluţionat cazul şi a acoperit cheltuielile medicale ale victimei.

"Hwang ne-a spus că a încercat să evite să lovească un pieton care traversa neregulamentar şi nu şi-a dat seama la început că a provocat vreun accident", a declarat un oficial al KSF, citat de Yonhap.

"El a spus că s-a întors la locul accidentului după ce a descoperit că oglinda sa retrovizoare a fost deteriorată".

Hwang a devenit primul sud-coreean care a câştigat medalii mondiale consecutive, după ce a obţinut şi argintul la 200 m liber masculin la Campionatele Mondiale din 2022 de la Budapesta.

El este dat ca favorit pentru titlurile de 100m şi 200m liber la Hangzhou.

Dacă sunt condamnaţi pentru o infracţiune, sportivii pot fi împiedicaţi să poarte culorile sud-coreene la evenimente internaţionale, în funcţie de gravitatea pedepsei.

Cu toate acestea, nu se aşteaptă ca Hwang să fie exclus de la Hangzhou 2022, potrivit oficialului KSF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici