Interdicţie de intrare în SUA pe zece ani în cazul celor trei pugilişti români

Consulul general al României la Chicago, Gheorghe Predescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cei trei pugilişti români participanţi la Campionatele Mondiale care au încercat să fure dintr-un magazin au primit interdicţie de a intra în SUA pentru următorii zece ani.

4 afișări
Imaginea articolului Interdicţie de intrare în SUA pe zece ani în cazul celor trei pugilişti români

Interdicţie de intrare în SUA pe zece ani în cazul celor trei pugilişti români

Predescu a precizat că, dacă după acest interval de timp vor dori să călătorească în SUA, cei trei vor fi obligaţi să facă o cerere, iar autorităţile americane vor face o evaluare şi vor aprecia dacă le vor mai acorda acest drept.

Consulul general a mai spus că Poliţia din Chicago a informat Consulatul general al României în legătură cu acest incident, după reţinerea celor trei pugilişti - Bogdan Dinu (21 ani), Ronald Gavril (21 ani) şi Iulian Stan (20 ani) - care au fost surprinşi de camerele de luat vederi în timp ce încercau să fure din magazinul Nordstrom, un supermarket cu un sistem de securitate foarte bun.

El a spus că, în cazul în care ar fi fost formulate acuzaţii împotriva celor trei pugilişti, aceştia ar fi fost în cel mai bun caz condamnaţi la o luna de muncă în folosul comunităţii, pedeapsa putând fi chiar cea cu închisoarea.

"Sunt nişte prejudicii maxime pentru imaginea României şi pentru imaginea Federaţiei (n.r. - de box). Este o dezamăgire personală pentru că se aruncă o pată. A fost implicit o palmă dată sportului, federaţiei de box", a apreciat consulul general.

În opinia oficialului, duritatea sancţiunilor aplicate celor trei subliniază tocmai intransigenţa cu care sunt tratate astfel de fapte. "Este şi un prejudiciu de imagine adus AIBA, care a făcut eforturi pentru organizarea acestui eveniment, cu atât mai mult cu cât ocupanţii primelor locuri ar fi obţinut dreptul de a participa direct la Olimpiada de la Beijing", a mai spus consulul general.

El a apreciat drept "foarte trist faptul că s-a creat un precedent cu sportivii români". Consulul general a adăugat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu oficialii din Chicago în contextul incidentului petrecut, s-a desprins ideea necesităţii unei analize nu numai a performanţelor fizice ale sportivilor, ci şi a trăsăturilor de caracter ale acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici