Internaţionalele României de atletism, programate să aibă loc la Cluj, în 2012

Preşedintele FR Atletism, Sorin Matei, a declarat marţi că forul pe care îl conduce a propus Consiliului Judeţean Cluj organizarea Internaţionalelor României în 2012.

245 afișări
Imaginea articolului Internaţionalele României de atletism, programate să aibă loc la Cluj, în 2012

Internaţionalele României de atletism, programate să aibă loc la Cluj, în 2012 (Imagine: Shutterstock)

"Au avut loc discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi ne dorim, am fi încântaţi, ca ediţia din 2012 să aibă la Cluj, pe noul stadion, care are o pistă excelentă. După foarte mulţi ani, Clujul ar găzdui o reuniune atletică importantă. Internaţionalele României s-au desfăşurat la Bucureşti în ultima perioadă, acum ceva timp fiind organizate de două ori şi la Constanţa.

Este ceva extraordinar pentru noi, pentru atletism, că stadionul din Cluj are şi pistă, care este omologată internaţional şi ar putea găzdui chiar şi un Campionat Mondial de seniori. Mă refer aici strict la calitatea pistei şi a stadionului, pentru că organizarea unei astfel de competiţii majore presupune multe alte detalii şi cerinţe", a declarat Sorin Matei.

Data avansată de FR Atletism şi Consiliul Judeţean Cluj, administratorul Cluj Arena, pentru organizarea Internaţionalelor României este 8 iunie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că stadionul Cluj Arena are o pistă de atletism unică în regiunea Balcanilor, o dotare similară existând doar în capitala Greciei, Atena.

"Am primit vizita unei delegaţii de la Federaţia Română de Atletism (FRA), care ne-a solicitat parteneriatul pentru organizarea în 2012 a unor competiţii naţionale şi internaţionale de atletism. Este vorba de Memorialul «Cluj-Napoca» în 12 mai, Campionatul naţional universitar de atletism în 18-19 mai, Campionatele internaţionale de atletism ale României din 8 iunie, Campionatul naţional de seniori a României în 5-6 iulie, respectiv aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea FRF. Stadionul cu pista şi dotările este unic în Balcani, singurul oraş cu o astfel pistă şi dotare fiind Atena. Dorinţa noastră este şi de a organiza un campionat balcanic de atletism", a spus Alin Tişe.

Potrivit acestuia, în urma organizării unor astfel de competiţii atletice, Clujul va putea să atragă turişti şi sportivi de performanţă.

Pe de altă parte, Tişe a declarat că autorităţile judeţene au primit o ofertă "atractivă" din partea unei instituţii bancare aflate printre cele trei companii cu care s-a negociat în ultima perioadă privind atribuirea numelui pentru Cluj Arena.

"Am avut discuţii cu mai multe societăţi, din domeniul bancar, al telefoniei mobile şi al producţiei de medicamente. În prezent se conturează o propunere din partea unei bănci reprezentative pentru Cluj şi pentru Transilvania, care a făcut o ofertă atractivă. Până la sfârşitul anului vom finaliza negocierile privind atribuirea unui nume pentru stadionul Cluj Arena. Orice sumă de bani pe care stadionul o primeşte de la o societate care doreşte să atribuie denumirea este binevenită, având în vedere costurile de întreţinere destul de mari", a spus Alin Tişe.

Potrivit acestuia, contractul se va încheia pe o perioadă de minim trei ani, "pentru că nu se va putea schimba numele stadionului în fiecare an".

Conducerea CJ Cluj a purtat negocieri cu mai multe companii pentru atribuirea denumirii stadionului Cluj Arena, acestea fiind Vodafone, Banca Transilvania şi Terapia Ranbaxy.

Costurile lunare de întreţinere la Cluj Arena se ridică la circa 60.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici