INTERVIU - Costel Bursuc: Vali Ioniţă trebuia să ajungă mai demult la DNA

Fost reprezentant în Comitetul Executiv al FRF din partea fotbalului în sală, Costel Bursuc, vorbeşte într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX despre corupţia din futsalul românesc.

401 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Costel Bursuc: Vali Ioniţă trebuia să ajungă mai demult la DNA

INTERVIU - Costel Bursuc: Vali Ioniţă trebuia să ajungă mai demult la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Reporter: Ce părere aveţi de mutarea polului de influenţă al futsalului la Târgu Mureş, la domnul Ţerbea?

Costel Bursuc: Toate lucrurile astea s-au petrecut datorită domnului Vali Ioniţă, care este responsabilul naţionalei de futsal. A fost polul Deva cât a fost domnul Mara, acolo s-au concentrat şi majoritatea jucătorilor echipei naţionale. Acolo se făceau toate afacerile, toate învârtelile cu bani, deconturi, turnee internaţionale, jocurile echipei naţionale, bani care veneau de la UEFA şi despre care nu prea se ştia nimic. Apoi a apărut acest domn Ţerbea. Mi s-a părut curios. Cred că doar domnul Ioniţă a contribuit la apariţia lui Ţerbea, el l-a susţinut, el cred că i-a şi plătit pe unii dintre preşedinţii de cluburi să-l susţină şi să-l voteze de a ajuns reprezentantul futsalului în Comitetul Executiv.

Reporter: Vali Ioniţă a fost audiat marţi la DNA

Costel Bursuc: Vali Ioniţă trebuia să ajungă mai demult la DNA, asta e problema. Şi mulţi din federaţie ar trebui. Eu am fost unul dintre cei care am avut tupeul să mă iau de gât şi cu Sandu şi cu Kassai şi cu Lupescu, pentru că banii în futsal i-am băgat eu şi încă câţiva dobitoci. Echipa naţională a trăit pe spatele nostru. Ei dădeau diurnă 15 euro pe zi la un fotbalist de echipa naţională. 15 euro nu-i dau eu lu' fiică-mea să se ducă în oraş.

Reporter: Cum e cu banii în futsal?

Costel Bursuc: În fiecare an se primesc în jur de 4-500.000 de franci elveţieni la FRF special pentru fotbalul feminin, juvenil şi în sală. Dar fotbalul în sală în cinci-şase ani cât am fost eu, nu a văzut niciun leu. Într-un an au binevoit să plătească deplasarea şi cazarea echipelor din prima ligă, că se intrase în criza asta financiară. Atât! Echipa care este campioana şi joacă în Liga Campionilor, primeşte bani de la UEFA. Mai mult decât atât ca şi organizator al competiţiei, cum erau înainte CIP Deva şi acum Târgu Mureş, şi banii celorlalte trei echipe care vin şi se decontează. Ţerbea având hotel, el le dă casă, el le dă masă, el îi plimbă cu vaporaşul, el le ia toţi banii. La Deva la fel. Nu pot să spun că se spală bani, dar ştiu că toţi banii care intră, intră în buzunarul lor, nu vede nimeni nimic. Mă refer nu doar la banii echipei Târgu Mureş, ci şi la banii care vin din afară pentru celelalte echipe participante. Eu am fost responsabil în perioada 2005-2010. Mi-am dat demisia în vara anului trecut. Am avut viaţă lungă, că sunt mai revoluţionar şi chiar dacă au încercat ei să-şi facă jocurile... Vali Ioniţă, fără un interes personal, nu face pentru nimeni nimic. Şi tot ce face, face la comanda lui Mircea Sandu, asta să fie clar, că nu face el de capul lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici