INTERVIU - Paula Ungureanu: Ştiu ce pot şi ce vreau, am încredere în mine!

Portarul campioanei Oltchim şi al naţionalei, Paula Ungureanu, a acordat, miercuri, un interviu agenţiei MEDIAFAX, în care a vorbit despre primele meciuri din Liga Campionilor, dar şi despre ambiţia de a reveni la forma sa din 2010.

320 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Paula Ungureanu: Ştiu ce pot şi ce vreau, am încredere în mine!

Paula Ungureanu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ziua de 13 decembrie 2010 a fost îngrozitoare pentru Paula Ungureanu, ea suferind o ruptură de ligamente, în meciul cu Croaţia, de la Europene. A urmat operaţia, perioada lungă şi grea de recuperare, care i-a adus însă şi cea mai mare bucurie a vieţii: naşterea unui băieţel, Paul Ioan, în 15 ianuarie 2012. În vară, Paula a revenit pe terenul de handbal, tot la Oltchim, cu o dublă ambiţie de a-şi recâştiga "blazonul" de portar de mare valoare. Treptat, spiritul ei de luptătoare i-a readus încrederea, dar şi aplauzele, pentru că intervenţiile ei sunt din ce în ce mai aproape de paradele incredibile de acum doi ani. Paula e perfecţionistă, nu foloseşte vorbe mari. Şi, tot la a treia propoziţie, apare cuvântul "muncă".

Reporter: Paula, felicitări pentru cele trei victorii din Liga Campionilor. Cum apreciezi parcursul Oltchimului, care e lider în grupa A?

Paula Ungureanu: Este bine că am început cu dreptul, cu trei victorii, suntem pe primul loc, dar mai e mult de lucru până la final. Şi în apărare, cu care câştigi meciuri, dar mai ales îţi atingi obiectivul, dar şi în faza ofensivă. Cu timpul, cred că toate se vor rezolva. Avem un obiectiv îndrăzneţ, câştigarea Ligii Campionilor şi, tocmai de aceea, luăm fiecare meci pas cu pas. Vârful de formă trebuie să-l atingem mai târziu, spre semifinale şi finală, nu acum. Am avut meciuri grele, chiar dacă se spune că avem o grupă uşoară. Nu e deloc aşa, dar noi mergem la victorie în fiecare meci şi până acum a ieşit bine.

Reporter: Urmează returul în grupă, iar duminică jucaţi din nou cu Randers, pe care aţi învins-o deja pe terenul ei.

Paula Ungureanu: Randers va veni doar la victorie, îşi joacă o ultimă carte. Dacă pierde şi acest meci, şansele sale la calificarea mai departe se complică foarte mult. Vor lupta şi pentru o revanşă poate, după ce le-am învins la ele acasă şi nu vor ceda până în ultima secundă. Nu trebuie văzut acest meci ca uşor, doar pentru că jucăm acasă. De aceea, m-aş bucura să avem fanii alături de noi, sunt extraordinari, iar încurajările lor sunt un real sprijin pentru noi.

Reporter: Oltchim are trei victorii la activ, iar aşteptările sunt pentru şase în grupa A. Ce părere ai?

Paula Ungureanu: Ne dorim şi noi acelaşi lucru, dar cum am mai spus, trebuie să o luăm pas cu pas. Nici nu vreau să mă gândesc că am putea avea vreun eşec. E adevărat că se acumulează şi oboseală, dar trebuie să trecem peste toate şi să obţinem punctele din fiecare meci.

Reporter: Ai avut două meciuri excelente în Ligă. Eşti în formă maximă?

Paula Ungureanu: Mulţumesc, dar nici vorbă de formă maximă. Am revenit după doi ani, cu o accidentare gravă şi o operaţie la mijloc, dar şi naşterea. Am reluat pregătirea abia în luna iulie, sunt doar patru luni. Vin după o pauză lungă şi mai am mult de lucru să ajung la forma din 2010. Trebuie să mai slăbesc, să mă simt eu bine fizic, să-mi refac masa musculară. Dar, ştiu ce pot, ştiu ce vreau şi am mare încredere în mine. S-au spus multe despre mine la revenire, au fost mai multe voci contra decât pro. Dar, au fost şi oameni care au avut încredere în mine, iar unul dintre aceştia, căruia îi mulţumesc în mod special, este fostul director de la Oltchim, Constantin Roibu. Din păcate, suntem câteva jucătoare despre care se spun multe. Se uită uneori ce am făcut pentru Oltchim şi pentru ţară. Nu trebuie să se uite aşa ceva, ci să primim încredere. Vorbesc strict în numele meu, eu când o să simt că nu mai pot, că nu mai fac faţă, mă voi retrage singură.

Reporter: Cum apreciezi valoarea actuală a echipei, ce are în plus faţă de alţi ani, pentru a cuceri Liga Campionilor?

Paula Ungureanu: În 2010 am jucat finala. Eram multe jucătoare de acum şi atunci. Acum, cred că valoarea individuală a crescut, dar tot spiritul de echipă şi munca vor face diferenţa. Nu vreau să fac acum comparaţii. Voi răspunde la această întrebare după returul finalei Ligii Campionilor, dacă vom câştiga trofeul. Asta ne-am propus şi sper să reuşim. Dacă vom reuşi, înseamnă că am fost mai bune ca în 2010 şi voi şti care sunt termenii de comparaţie.

(Material realizat de Adina Osan, adina.osan@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici