Ion Ghiţulescu a murit joi, la 90 de ani. Numele comentatorului sportiv, identic cu cel al unui artist local, a creat prilej de confuzie

  • Comentatorul sportiv Ion Ghiţulescu a murit la vârsta de 90 de ani
  • Mai mulţi sportivi sau artişti din România şi-au exprimat regretul pe Facebook.
  • O coincidenţă de nume a creat prilej de confuzie: Site-ul Radio Oltenia Craiova a ilustrat ştirea care anunţa decesul comentatorului cu fotografia unui artist muzical autohton.
1109 afișări
Imaginea articolului Ion Ghiţulescu a murit joi, la 90 de ani. Numele comentatorului sportiv, identic cu cel al unui artist local, a creat prilej de confuzie

A murit Ion Ghiţulescu

Vestea morţii comentatorului sportiv Ion Ghiţulescu a lăsat un val de tristeţe peste lumea sportului românesc şi nu numai. 

Numeroşi sportivi, artişti şi persoane publice din România şi-au exprimat regretul după ce Ion Ghiţulescu a decedat joi, 24 iunie, la vârsta de 90 de ani.

„Amintirile unora înseamnă prima ţigară sau primul sărut, ale noastre Ghiţulescu comentând Dinamo la Fotbal minut cu minut”. Odihnă veşnică Maestre Ion GHIŢULESCU! Şi datorită Dvs copilăria noastră a fost minunata alături de Dinamo, mulţi aşteptam sâmbetele cu nerăbdare pentru superba emisiune “Fotbal minut cu minut”! Mulţumim pentru aminitiri de neuitat!, este mesajul transmis pe Facebook de pagina Noul Stadion “Dinamo”.

A plecat dintre noi Ion Ghiţulescu, unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din istoria radioului românesc. L-am cunoscut, l-am apreciat şi a fost şi rămâne tatăl unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan. Dumnezeu să te odihnească, nea Ioane!, a scris Ştefan Bănică pe Facebook cu puţin timp în urmă.

Jurnalistul Ion Ghiţulescu s-a născut în data de 27 august 1930, la Bucureşti. Întâlnirea carierei cu sportul nu a fost una întâmplătoare, ci o pasiune de lungă durată, începând din tinereţe, când a practicat baschet şi rugby.

De-a lungul carierei, Ion Ghiţulescu a participat inclusiv la şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice, în anii 1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992 şi 1996, dar şi la trei Campionate Mondiale de fotbal, în 1966, 1990 şi 1994.

Vestea s-a răspândit rapid în presa locală, dar o coincidenţă de nume a creat prilej de confuzie. Site-ul Radio Oltenia Craiova, post public aflat în subordinea Societăţii Române de Radiodifuziune - locul de muncă al regretatului comentator - a transmis vestea însoţită de fotografia unui artist muzical autohton (FOTO mai jos). Eroarea a fost remediată ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici