Ionuţ Radu nu a fost convocat la Naţională din cauza unui conflict cu selecţionerul Contra - presă

Cosmin Contra nu l-a convocat, în mod surprinzător, pe portarul Ionuţ Radu pentru ultimele două meciuri ale României din preliminariile EURO 2020, iar acum apar în spaţiul public detaliile pentru care selecţionerul ar fi luat această decizie.

449 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Radu nu a fost convocat la Naţională din cauza unui conflict cu selecţionerul Contra - presă

Ionuţ Radu nu a fost convocat la Naţională din cauza unui conflict cu selecţionerul Contra - presă

Între cei doi ar fi apărut un conflict după partida cu Malta, din deplasare, din iunie. Potrivit site-ului gsp.ro, Contra i-a promis portarului că o să-l folosească în acea partidă, iar ulterior, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, Radu i-ar fi reproşat. A discutat în privat cu tehnicianul şi i-a cerut socoteală, pe un ton civilizat, dar se pare că selecţionerul a fost deranjat de reacţie.

Astfel, portarul celor de la Genoa a fost omis de pe lista convocaţilor pentru ultimele două dueluri, capitale de altfel, în vederea calificării la Campionatul European din 2020. Pentru meciurile cu Suedia şi Spania, Contra i-a convocat pe portarii Ciprian Tătăruşanu, Silviu Lung şi Florin Niţă.

În acest sezon, la Genoa, Radu a fost integralist în toate cele 13 partide, reuşind o pasă decisivă şi două meciuri fără gol primit. El a fost convocat la şase meciuri din actualele preliminarii, însă nu a prins vreun minut.

În ultimele două meciuri din Grupa F, România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21:45, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Spania, luni, de la ora 21:45, la Madrid, pe Wanda Metropolitano. Înaintea partidelor, Spania şi-a asigurat prezenţa la turneul final, însă bătălia pentru locul secund se dă între Suedia şi România. Pentru a fi siguri de calificare, tricolorii trebuie să învingă echipa nordică şi să obţină cel puţin o remiză cu ibericii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici