Iordănescu spune că jucătorii săi sunt „generaţia de suflet" a României după victoria cu Ucraina

  • Selecţionerul României, Edward Iordănescu, radia de mândrie în timpul conferinţei de presă, după meciul câştigat luni de România împotriva Ucrainei, la Euro 2023.
  • Acesta a recunoscut meritele jucătorilor săi în victoria clară cu 3-0, considerând că aceştia fac parte din „generaţia de suflet”.
Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului Iordănescu spune că jucătorii săi sunt „generaţia de suflet" a României după victoria cu Ucraina

Două goluri de la distanţă reuşite de Nicolae Stanciu şi Răzvan Marin şi un gol din apropiere al lui Denis Drăguş au oferit României a doua victorie în 17 încercări la Campionatul European, în ceea ce a fost de departe cea mai convingătoare prestaţie a sa.

Întrebat dacă aceasta a fost victoria vieţii sale, selecţionerul Edward Iordănescu, care a împlinit 46 de ani cu o zi în urmă, a refuzat să îşi compare echipa cu generaţiile anterioare, spunând că actuala generaţie de jucători ocupă un spaţiu aparte.

"Aceasta este generaţia de suflet, echipa care a depus cel mai mult suflet în tot ceea ce a făcut... o inimă atât de mare şi un suflet atât de mare sunt sigur că nu au mai fost. Aceasta a fost victoria generaţiei de suflet", a adăugat selecţionerul.

România, considerată outsider în meci, cu o singură victorie în cele 16 meciuri anterioare de la Euro, a făcut un meci tactic foarte bun, cedând posesia şi profitând de ocaziile ivite, punând cu adevărat suflet în felul în care s-au implicat.

"Aceşti băieţi au dat multe borne peste cap - au alergat continuu, până au căzut din picioare şi a trebuit să-i schimbăm. A făcut un efort fantastic, pe lângă talentul pe care îl au şi calitatea lor, s-au unit din nou, au ieşit în faţă şi au dat tot ce au mai bun, e meritul lor total, iar eu le sunt recunoscător", a mai spus Iordănescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici