Iordănescu: Vreau să îl bat pe Morten Olsen şi să obţin revanşa după înfrângerea din 2003

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vrea să îl învingă pe antrenorul Morten Olsen şi să obţină astfel revanşa după înfrângerea suferită, cu scorul de 2-5, în meciul România - Danemarca, din 29 martie 2003.

189 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Vreau să îl bat pe Morten Olsen şi să obţin revanşa după înfrângerea din 2003

Iordănescu: Vreau să îl bat pe Morten Olsen şi să obţin revanşa după înfrângerea din 2003 (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Chestionat în legătură cu acel meci, disputat pe un gazon acoperit de nisip pe Stadionul Naţional din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, Iordănescu a răspuns: "De ce vreţi să îmi stricaţi ziua şi îmi aduceţi aminte de acel meci? În primul rând îmi doresc să câştigăm pentru că întâlnim o echipă extrem de valoroasă care conduce în grupa din preliminarii. Şi nu în ultimul rând, aş vrea, sincer, să îl bat pe Olsen, pentru că suntem prieteni, şi m-aş bucura mult să obţin revanşa în faţa Danemarcei. Dar în mod special mă gândesc la noua echipă naţională, care trebuie să se obişnuiască cu un joc ofensiv, cu victorii".

Iordănescu a menţionat că în meciul cu Danemarca de marţi va face câteva modificări în primul unspreze faţă de cel din partida cu Irlanda de Nord. "Pentru mine contează şi rezultatul meciului cu Danemarca, dar în acelaşi timp anunţ faptul că vor fi câteva schimbări în echipa de start (n.r. - faţă de meciul cu Irlanda de Nord) pentru că îmi doresc să dau şanse şi altor jucători. Eu consider, că dacă nu am putut face modificări majore de la preluarea mandatului meu până la meciul cu Irlanda de Nord, consider că, după aceste meciuri, la echipa naţională trebuie să mai aducem jucători cu sânge proaspăt, trebuie să continuăm procesul de selecţie. Este un obiectiv pe termen scurt pe care vreau să mi-l îndeplinesc. Sunt vreo patru jucători în lot acum care nu au debutat la echipa naţională. Mă gândesc ce ar însemna pentru ei să debuteze", a spus Iordănescu.

El a menţionat că este extrem de important ca echipa naţională a României să urce în clasamentul FIFA. "Cred că o victorie în meciul cu Danemarca ne-ar aduce un loc superior în clasamentul FIFA decât cel pe care îl ocupăm în momentul ăsta (n.r. - locul 21). Intrarea în primele 20 de locuri ar fi importantă pentru moralul jucătorilor, pentru încredere", a explicat Iordănescu.

Selecţionerul va discuta cu Ştefan Radu şi Cristian Săpunaru, jucători care au refuzat în ultima perioadă convocarea la echipa naţională. "Am zis să treacă aceste două jocuri (n.r. - cu Irlanda de Nord şi Danemarca), pentru că am fost sub o presiune teribilă. După meciul cu Danemarca mi-am propus, pe lângă căutarea unor jucători noi în competiţia internă, să rediscutam anumite cazuri, cu anumiţi jucători, care din punctul meu de vedere pot să mai dea mult fotbalului românesc", a precizat Iordănescu.

Echipa naţională a României întâlneşte, marţi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Danemarcei, într-un meci amical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici