Italia preferă oraşul Milano capitalei Roma pentru a candida în vederea organizării Jocurilor Olimpice din 2024

Comitetul Olimpic Italian (CONI) a exclus, joi, o candidatură comună Roma - Milano pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, carta olimpică neprevăzând o astfel de variantă, dar şi având în vedere gravele probleme financiare cu care e confruntă capitala Italiei.

108 afișări
Imaginea articolului Italia preferă oraşul Milano capitalei Roma pentru a candida în vederea organizării Jocurilor Olimpice din 2024

Italia preferă oraşul Milano capitalei Roma pentru a candida în vederea organizării Jocurilor Olimpice din 2024 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este posibil, conform cartei olimpice, să depunem o candidatură comună Roma - Milano. Carta un prevede un astfel de scenariu", a declarat preşedintele CONI, Giovanni Malago, citat de agenţia Ansa.

"Roma este în pragul falimentului. Un oraş care se confruntă cu astfel de probleme nu se poate angaja să organizeze JO", a afirmat şi Roberto Maroni, reprezentant al autorităţilor din Lombardia.

Maroni a precizat că Milano, capitala economică a Italiei şi principalul oraş din Lombardia, "rămâne singurul candidat posibil".

Primarul din Milano, Giuliano Pisapia, a declarat că "lucrul cel mai important este susţinerea unei candidaturi italiene". "Milano s-ar putea afla într-o dinamică favorabilă şi va fi un punct de referinţă mondial după ce va găzdui Expoziţia universală, în 2015", a precizat Pisapia.

Preşedintele CONI, Giovanni Malago, a refuzat să fie tranşant: "Dacă abordăm lucrurile gândindu-ne: Roma sau Milano, nu vom ajunge nicăieri. Trebuie să facem o evaluare obiectivă a situaţiei".

Roma a renunţat la candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, din cauza problemelor economice.

Italia a găzduit o singură ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, în 1960, la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici