Italianca Sara Errani, prima finalistă la Roland Garros

Jucătoarea italiană Sara Errani, locul 23 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 1-6, 6-3, pe sportiva australiană Samantha Stosur, locul 6 WTA, într-un meci de aproximativ două ore şi s-a calificat în premieră în finala turneului de la Roland Garros.

158 afișări
Imaginea articolului Italianca Sara Errani, prima finalistă la Roland Garros

Italianca Sara Errani, prima finalistă la Roland Garros (Imagine: Mediafax Foto)

Errani traversează cel mai bun an din cariera ei. După ce a atins faza sferturilor de finală la Australian Open, italianca în vârstă de 25 ani s-a impus în turneele de la Acapulco, Barcelona şi Budapesta, iar acum ar putea repeta performanţa conaţionalei sale Francesca Schiavone, care a triumfat în 2010 pe zgura pariziană.

Până la Australian Open, Errani nu depăşise niciodată turul trei la un turneu de Grand Slam. Prezenţa în ultimul act la Roland Garros îi asigură jucătoarei italiene un cec în valoare de 625.000 de euro (aproape 800.000 de dolari), cu care va ajunge la 1,6 milioane de dolari câştigaţi în acest an, ceea ce reprezintă jumătate din banii încasaţi în întreaga carieră.

Mai mult, Errani nu mai învinsese până joi o jucătoare din Top 10 WTA.

La rândul ei, Stosur, 28 de ani, învingătoare anul trecut la US Open, a ratat ocazia de a juca pentru a doua oară în finala de la Paris, după ce mai atinsese această fază în 2010, când nu a putut să o învingă pe Schiavone.

În finala programată sâmbătă, Errani o va întâlni pe învingătoarea din meciul Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA - Maria Şarapova (Rusia), locul 2 WTA, partidă care va avea loc tot joi. Învingătoarea turneului de la Roland Garros va primi un premiu de 1,25 de milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici