Iulian Bădescu: Primăria şi Consiliul Local Ploieşti nu garantează şi nu susţin salariul lui Mutu

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a afirmat, luni, că instituţia pe care o conduce şi Consiliul Local nu vor garanta şi nu vor susţine salariul lui Adrian Mutu, jucător care urmează să evolueze pentru formaţia Petrolul în returul Ligii I.

306 afișări
Imaginea articolului Iulian Bădescu: Primăria şi Consiliul Local Ploieşti nu garantează şi nu susţin salariul lui Mutu

Adrian Mutu (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Aducerea lui Adrian Mutu la Petrolul reprezintă o lovitură de imagine pentru club, dar şi o posibilitate certă de creştere a nivelului calitativ al echipei. Privitor la aspectele financiare ale acestui transfer, afirm că nici un moment nu s-a pus problema ca Primăria sau Consiliul Local Ploieşti să garanteze sau să susţină salariul jucătorului. Anul trecut, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care s-a angajat să premieze performanţa echipei Petrolul, hotărâre care se aplică şi în acest an competiţional. Dacă Adrian Mutu va ajunge la Petrolul, iar echipa va face şi anul acesta performanţă, va beneficia de bonusurile stabilite de Consiliul Local, la fel ca şi ceilalţi jucători", a explicat primarul.

La rândul său, finanţatorul FC Petrolul, Dan Capră, a declarat că transferul lui Mutu nu implică bani publici. "Nu s-a pus niciodată problema ca eu să-i spun lui Adi că salariul lui este garantat de Primăria Ploieşti. Nu pot face aşa ceva, nu mă pot angaja eu în numele unei asemenea instituţii. Nu am implicat şi nu voi implica niciodată Primăria în tranzacţii financiare legate de FC Petrolul. Cum puteam să mă duc eu cu o ofertă scrisă garantată de Consiluil Local, când oamenii de acolo nici nu ştiau că eu negociam cu Adi? Sunt problemele mele cât şi de unde îşi va primi Mutu salariul", a menţionat Capră.

Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a anunţat, duminică seară, pe contul său de Facebook, că din luna ianuarie va juca pentru formaţia Petrolul Ploieşti, înţelegerea fiind valabilă un an şi jumătate. "Din ianuarie voi juca pentru Petrolul un an şi jumătate. Voi veni sub formă de împrumut de la Ajaccio", a scris Mutu, în vârstă de 34 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici