Contra crede că Mutu poate aduce un plus echipei Petrolul, atât în vestiar cât şi pe teren

Tehnicianul Petrolului, Cosmin Contra, a declarat, miercuri, că a discutat cu atacantul Adrian Mutu despre posibilitatea ca el să se alăture în iarnă formaţiei prahovene, căreia îi va aduce, în cazul în care transferul se va realiza, un plus de valoare şi experienţă atât în vestiar, cât şi pe teren.

79 afișări
Imaginea articolului Contra crede că Mutu poate aduce un plus echipei Petrolul, atât în vestiar cât şi pe teren

Adrian Mutu (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie cu Adrian Mutu acum câteva zile şi mi-a explicat că vrea să-şi încheie cariera de jucător în România, nu că nu ar mai face faţă în Franţa. Eu îl consider pe Adi Mutu un jucător care mai poate să joace un an şi jumătate la un nivel foarte ridicat. Este un jucător care, într-un vestiar ca al nostru, poate să aducă un plus de experienţă şi de valoare. Cred că pentru campionatul României, pentru experienţa pe care o are, pentru valoarea pe care o are, cred că ar aduce un plus echipei mele. Am stat zece ani cu Adrian Mutu în aceeaşi cameră la echipa naţională şi îl cunosc foarte bine, ştiu modul lui de gândire. La Petrolul voi fi prietenul lui, dar în primul rând voi fi antrenorul lui şi sunt sigur că el mă va ajuta cu tot ce poate el din punct de vedere sportiv şi din punct de vedere al vestiarului. Ştiu că nu vine în România ca să se facă de ruşine, vine în România tocmai pentru că el crede că echipa Petrolului joacă un fotbal plăcut, spectaculos. El este un ambiţios şi îşi doreşte foarte mult să câştige ceva la sfârşitul acestui an", a spus Contra, la Sport.ro.

Antrenorul a precizat că, deşi Petrolul nu este un club bogat, reuşeşte să transfere jucători importanţi datorită proiectului pe care el îl are la această echipă. "Am norocul să cunosc jucători şi să le explic modul meu de a gândi fotbalul şi cum îmi place mie să joace echipa. Prin argumentele astea i-am făcut pe mulţi jucători să vină să joace la Petrolul şi nu datorită situaţiei financiare, pentru că nu suntem o echipă bogată în România, iar patronul nostru nu este un patron bogat din fotbalul românesc. Cred că mulţi jucători vin pentru ideea pe care o am despre modul de a juca fotbal şi probabil proiectul meu li se pare interesant şi de aceeea vin la Petrolul", a afirmat el.

Adrian Mutu s-a transferat în 2012 la AC Ajaccio, însă în ultima perioadă nu a mai fost convocat. El mai are contract un sezon şi jumătate, până în vara anului 2015.

Mutu a anunţat, marţi seară, că intenţionează să îşi rezilieze contractul cu gruparea corsicană şi să revină în Liga I, dar nu la Dinamo, unde susţine că nu este dorit suficient de mult de finanţatorul Ionuţ Negoiţă, ci la o echipă "surpriză". "Vreau să mă întorc în România pentru că vreau să mai joc până în 2018... Glumesc. Vreau să mai joc un an şi jumătate. Nu vă spun la ce echipă, e o surpriză. Să rezolv problemele aici (n.r. - la Ajaccio) şi după aia vedem. Dinamo nu o să fie, mai ales după ultimele discuţii", a declarat Mutu la Digi Sport.

Mutu a adăugat că revenirea sa în Liga I se poate realiza în pauza competiţională din iarnă şi numai în cazul în care reuşeşte să rezilieze de comun acord contractul cu gruparea corsicană Ajaccio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici