Iuliu Mureşan: Contractul lui Sorin Cârţu are o durată de un an şi zece luni

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că înţelegerea cu Sorin Cârţu este valabilă un an şi zece luni, iar noul tehnician are ca obiectiv câştigarea titlului de campion.

23 afișări
Imaginea articolului Iuliu Mureşan: Contractul lui Sorin Cârţu are o durată de un an şi zece luni

Iuliu Mureşan: Contractul lui Sorin Cârţu are o durată de un an şi zece luni (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"A trebuit să facem schimbarea, deşi Mandorlini a câştigat tot şi a lucrat foarte bine, dar acum lucrurile chiar nu au mai mers. Suntem într-o situaţie în care nu am mai fost doi ani, practic se repteă lucrurile din perioada lui Andone, când am câştigat titlul şi Cupa României, iar apoi ne-m blocat. Îl ştiu pe Cârţu din fotbal, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Are experienţă, iar noi avem cel mai bun lot din Liga I. Drept dovadă, am ratat un singur trofeu în ultimii trei ani. I-am spus lui Sorin Cârţu că pentru mine a fost un coşmar, ne-a încurcat pe unde ne-a prins. Din păcate, a avut ghinionul să nu prindă o formaţie care să se bată la titlu. Ştiu că poate să antreneze o astfel de echipă. Suntem la şase puncte de primul loc, e o diferenţă care se poate remonta. Ne-am înţeles în zece minute. Contractul este un an şi zece luni cu obiectiv titlul, deşi asta nu înseamnă că antrenorul va pleca în vară dacă nu vom fi campioni", a spus Mureşan.

Oficialul clujean a afirmat că decizia demiterii lui Andrea Mandorlini a fost luată sâmbătă, după înfrângerea din partida cu Rapid Bucureşti. "Am stat bine şi am analizat şi cred că e o problemă psihologică. Şi în Portugalia, Benfica a câştigat titlul şi acum nu se mai regăseşte. E aceeaşi situaţie şi în Germania cu Scahlke. M-am tot gândit mereu de ce Jose Mourinho câştigă şi apoi pleacă. Cred că intervine o problemă psihologică când câştigi prea multe trofee. Noi am beneficiat de un program, teoretic, favorabil şi am jucat slab. Am luat hotărârea să schimbăm antrenorul după meciul cu Rapid. M-am întânit cu Arpad Paszkany şi am făcut o listă cu antrenori străini şi români, cu plusuri şi minusuri. Am luat hotărârea că a venit timpul să aven un antrenor român", a precizat Mureşan.

Iuliu Mureşan a anunţat şi staff-ul tehnic pe care Sorin Cârţu îl va avea la CFR Cluj. Astfel, antrenori secunzi vor fi Mircea Irimescu, Alin Minteuan şi Ionuţ Moşteanu, Silviu Lung se va ocupa de pregătirea portarilor, iar Paolo Potocnik va fi preperator fizic.

Preşedintele clubului CFR Cluj a declarat că fostul antrenor, Andrea Mandorlini, se aştepta să fie demis. "Mandorlini se aştepta să fie demis, pentru că rezultatele nu l-au mai ajutat. L-am sunat sâmbătă, m-a întrebat dacă am luat o decizie, i-am spus că da. Până la urmă e un lucru normal", a spus Mureşan.

Tehnicianul Sorin Cârţu, care l-a înlocuit pe antrenorul italian Andrea Mandorlini la conducerea campioanei României, CFR Cluj, a fost prezentat oficial luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici