Ivan Patzaichin: Am renunţat la postul de antrenor

Antrenorul lotului României de caiac-canoe, Ivan Patzaichin, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a renunţat la postul său de la naţională, dar va continua să antreneze în cadrul Clubului Sportiv Dinamo.

222 afișări
Imaginea articolului Ivan Patzaichin: Am renunţat la postul de antrenor

Ivan Patzaichin (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Nu mi-am mai depus candidatura pentru un nou mandat. Am renunţat la postul de antrenor, pentru că se pare că asta s-a dorit, îndepărtarea mea de la lotul naţional. Acum sunt în concediu şi mă voi gândi la ce voi face. Deocamdată rămân angajat la clubul Dinamo şi dacă voi mai rămâne în acest sport îmi voi continua activitatea acolo. Mi s-a cam urât să mă lupt cu toată lumea şi am ajuns ca unii dintre cei mai apropiaţi oameni ai mei, pe care i-am primit în casa mea, să-mi întoarcă spatele", a spus Patzaichin.

Multiplul campion olimpic şi mondial a precizat că speră ca sportivii pe care i-a pregătit până acum la lotul naţional să facă performanţă chiar şi în absenţa sa: "Să dea Dumnezeu ca sportivii să facă performanţă şi fără mine, pentru că sunt tineri şi am lăsat o echipă foarte bună, cel puţin la canoe, care au obţinut rezultate foarte bune la Campionatele europene de tineret. Mă bucur că am lăsat ceva bun în urma mea. Mă bucur că lotul nu mă contestă, sunt contestat doar de cei care vor să-şi facă loc cu coatele şi să ne conducă cum vor ei".

Contactat telefonic de MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Române de Caiac-Canoe, Ioan Bârlădeanu, a spus că nu ştie de decizia lui Patzaichin. "S-a înţeles greşit. Noi nu am avut un contract încheiat cu el pe o perioadă de timp nedeterminată. El a fost numit antrenor principal anul trecut, pentru un an de zile. Acum i s-a încheiat mandatul şi trebuie să facem o analiză, pentru a vedea ce se întâmplă mai departe. Cluburile urmează să depună nişte propuneri, iar din partea lui Dinamo probabil că nu va mai fi nicio propunere, pentru că nu vrea el. Noi nu îl demitem", a afirmat Bârlădeanu.

Preşedintele federaţiei consideră că Patzaichin ar avea nevoie de o pauză: "El are o imagine care nu trebuie terfelită. S-a ajuns aici pentru că nu şi-a îndeplinit obiectivele, nici anul trecut, nici anul acesta şi a fost din ce în ce mai prost. Eu bănuiesc că a ajuns la o oboseală fizică şi psihică şi nu i-ar strica o pauză. După un an vom vedea ce se va mai întâmpla. Nu îl dăm noi afară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici