Ivan Patzaichin protestează pentru că a fost inclus, fără acordul său, în structurille FRKC

Fostul antrenor al lotului de kaiac-canoe al României, Ivan Patzaichin, a protestat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, faţă de conducerea Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, pentru că numele său a fost trecut pe site-ul oficial al federaţiei fără să i se fi cerut acordul.

32 afișări
Imaginea articolului Ivan Patzaichin protestează pentru că a fost inclus, fără acordul său, în structurille FRKC

Ivan Patzaichin protestează pentru că a fost inclus, fără acordul său, în structurille FRKC (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Am constatat cu surprindere că, pe site-ul Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, figurez în componenţa Biroului Fedral, Biroului Executiv al Biroului Federal şi Comisiei Centrale de Competiţii, ca urmare a decesului domnului Zaharia Cioară. Consider că, date fiind circumstanţele în care s-a produs renunţarea mea de a mai colabora în vreun fel cu actuala conducere a FRKC, ar fi fost firesc să mi se ceară acordul de a fi inclus în componenţa acestor structuri de conducere", a precizat Patzaichin într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Ivan Patzaichin a menţionat că nu a fost înştiinţat în mod oficial de faptul că a fost cooptat în structurile FRKC.

"Mi se pare inacceptabilă chiar şi simpla inserare a numelui meu pe un site, alături de persoane ale căror competenţe şi bunăcredinţă le contest în continuare. Ţin să precizez că, nici până în acest moment, nu am fost înştiinţat în mod oficial de aceste decizii care mă vizează şi pe care le resping fără ezitare. Mulţumesc celor 13 membri care şi-au asumat riscul de a-mi acorda voturile lor şi ţin să-i asigur că le apreciez gestul de onoare", a explicat fostul mare sportiv.

Tehnicianul a solicitat imperativ să se ia măsuri pentru că numele său este asociat cu actuala conducere a federaţiei de specialitate.

"Solicit conducerii federaţiei să ia măsurile legale care se impun, întrucât refuz categoric să cauţionez cu numele şi reputaţia mea actuala echipă care s-a instalat în mod discutabil în fruntea federaţiei. Ţin să-i asigur pe cei care s-au îndoit de verticalitatea mea, că nu voi fi niciodată părtaş la declinul acestui minunat sport, pe care l-am slujit timp de 43 de ani cu onestitate şi devotament şi care mi-a adus şi ne-a adus atâtea momente de satisfacţie şi mândrie", a încheiat Patzaichin.

Ivan Patzaichin a demisionat de la conducerea lotului naţional de kaiac-canoe la jumătatea lunii spetembrie, motivându-şi gestul prin faptul că s-a urmărit îndepărtarea sa.

"Nu mi-am mai depus candidatura pentru un nou mandat. Am renunţat la postul de antrenor, pentru că se pare că asta s-a dorit, îndepărtarea mea de la lotul naţional. Acum sunt în concediu şi mă voi gândi la ce voi face. Deocamdată rămân angajat la clubul Dinamo şi dacă voi mai rămâne în acest sport îmi voi continua activitatea acolo. Mi s-a cam urât să mă lupt cu toată lumea şi am ajuns ca unii dintre cei mai apropiaţi oameni ai mei, pe care i-am primit în casa mea, să-mi întoarcă spatele", spunea, atunci, Patzaichin, într-o declaraţie acordată agenţiei MEDIAFAX.

Ca sportiv, Ivan Patzaichin a cucerit la Jocurile Olimpice patru medalii de aur (la Mexico City, în 1968, la Munchen, în 1972, la Moscova, în 1980 şi la Los Angeles, în 1984) şi trei de argint (la Munchen, în 1972, la Moscova, în 1982, şi la Los Angeles, în 1984). De asemenea, la Campionatele Mondiale, Patzaichin a cucerit 22 de medalii, dintre care 9 de aur, 4 de argint şi 9 de bronz.

După ce şi-a încheiat cariera, Ivan Patzaichin a devenit antrenor la clubul unde a activat şi ca sportiv, Dinamo Bucureşti. Din anul 1994, Patzaichin a devenit coordonator al lotului olimpic de kaiac-canoe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici