Jannik Sinner a câştigat titlul la Australian Open, întorcând fabulos scorul în finala cu Daniil Medvedev

Italianul în vârstă de 22 de ani şi locul 4 ATP a trecut de rusul Daniil Medvedev, 27 de ani şi locul 3 ATP, revenind de la 0-2 la seturi în finala de astăzi.

963 afișări
Imaginea articolului Jannik Sinner a câştigat titlul la Australian Open, întorcând fabulos scorul în finala cu Daniil Medvedev

Jannik Sinner a câştigat titlul la Australian Open, întorcând fabulos scorul în finala cu Daniil Medvedev

După ce a trecut cu stil de sârbul Novak Djokovic în semifnale, italianul Jannik Sinner l-a doborât şi pe rusul Daniil Medvedev, care a resimţit oboseala acumulată după cele 3 meciuri de 5 seturi avute în turneu (turul 2, sferturi şi semifinale). În schimb, Sinner cedase un singur set, în duelul cu „Nole”.

Sinner a câştigat finala de la Antipozi cu scorul 3-6, 3-6, 6-4, 6-3, 6-3, după 3 ore şi 46 de minute de joc. Peninsularul pregătit de australianul Darren Cahill, fostul tehnician al Simonei Halep, a intrat în premieră în posesia unui titlu major.

Italia aştepta din 1976 un campion de Mare Şlem. Atunci a triumfat, la Roland Garros, Adriano Panattta.

Medvedev, campion la US Open 2021, este la a doua finală pierdut la Melbourne, după ce a condus cu 2-0 la seturi. În 2020 l-a învins spaniolul Rafael Nadal.

De asemenea, rusul mai are o finală cedată la primul turneu de Mare Şlem al anului. S-a întâmplat în 2021.

În confruntările directe, Medvedev îl conduce cu 6-4 la general pe Sinner, ultimele 4 jocuri încheindu-se cu victoria italianului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici