Jean Vlădoiu, nou antrenor al echipei FC Argeş

Fostul internaţional Jean Vlădoiu a acceptat să preia funcţia de antrenor al echipei FC Argeş, el declarând, miercuri, că vine cu sufletul la clubul la care s-a format şi că nu va lăsa "formaţia să moară".

196 afișări
Imaginea articolului Jean Vlădoiu, nou antrenor al echipei FC Argeş

Jean Vlădoiu, nou antrenor al echipei FC Argeş (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Ştiu că la ora actuală, FC Argeş trece printr-o perioadă foarte grea, dar vin cu sufletul la clubul care m-a format şi de la care am plecat în fotbalul mare. Nu am discutat despre contractul meu, despre bani sau condiţii. Trebuie să vedem ce jucători vor rămâne din actualul lot şi cu cine vom pleca la drum. La început vom alcătui un lot în majoritate cu jucători tineri şi foarte tineri, plus cei cu experienţă care vor să rămână cu sufletul alături de FC Argeş. Cel mai important lucru este că nu vom lăsa ca FC Argeş să moară şi vom duce brandul mai departe, indiferent de actuala situaţie şi criză financiară", a declarat Jean Vlădoiu, care a acceptat, miercuri, propunerea făcută de managerul clubului din Trivale, Cătălin Barbu, de a prelua funcţia de antrenor principal.

Deoarece FC Argeş a ratat revenirea în prima Ligă la finalul sezonului 2009/2010, antrenorul Cristi Negru a fost demis.

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a încercat să găsească un investitor care să preia clubul FC. Argeş, după ce familia Penescu a anunţat că renunţă la acţiunile deţinute la această grupare, dar eforturile au fost în zadar. Niciun investitor nu s-a arătat interesat să preia clubul cu datorii care depăşesc 20 de milioane de lei.

Jucătorii nu şi-au primit salariile de aproape trei luni şi, deoarece echipa nu a promovat în Liga I, fotbaliştilor le-au fost înjumătăţite contractele.

Managerul Cătălin Barb, a precizat că jucătorii şi-au primit contractele până în luna martie, ca în Liga I, iar acum, acestea fiind înjumătăţite, ei şi-au primit banii în avans, astfel că aceştia n-au cum să depună memorii pentru a deveni jucători liberi. S-au făcut şi reduceri de personal, astfel antrenorul Ilie Bărbulescu, de la Centrul de Copii şi Juniori, şoferul autocarului echipei, Vasile Olteanu, angajat de peste 30 de ani la club, şi cele două bucătărese au fost daţi afară în aceste zile.

Andrei Penescu, fiul finanţatorului principal al FC Argeş, Cornel Penescu, a anunţat, la începutul lunii iunie, că tatăl său predă gratis clubul spre administrare Primăriei Piteşti, pe o perioadă nedeterminată.

FC Argeş a încheiat sezonul pe locul 5 în Seria a II-a a ligii secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici