JO de Iarnă: Hocheiştii americani, obligaţi să şteargă mesajele de pe căştile de protecţie

Portarul echipei de hochei pe gheaţă a Statelor Unite ale Americii, Jonathan Quick, a fost obligat să şteargă de pe casca de protecţie cu care va evolua la Jocurilor Olimpice de la Vancouver un mesaj de încurajare pentru forţele armate americane, informează cotidianul Marca.

10 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Hocheiştii americani, obligaţi să şteargă mesajele de pe căştile de protecţie

Portarul Ryan Miller (Imagine: Mediafaxd Foto/AFP)

Jonathan Quick s-a prezentat la antrenamentele dinaintea competiţiei de hochei pe gheaţă de la JO cu o cască pe care se putea citi mesajul: "Sprijiniţi trupele noastre".

De asemenea, un alt component al echipei SUA, portarul Ryan Miller, avea scris pe cască "Este momentul lui Miller" şi "Matt Man", iar cel de-al treilea portar al reprezentativei americane, Tim Thomas, s-a prezentat la antrenamentele de luni cu mai multe mesaje scrise pe vizieră.

Referitor la acest subiect, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, Szymon Szemberg, a precizat că sportivii americani trebuie să şteargă mesajele respective, deoarece reprezintă o încălcare a normelor olimpice.

"Informăm echipa americană şi conducătorii acesteia că este vorba despre o încălcare a regulilor Comitetului Olimpic Internaţional (CIO). Potrivit articolului 51 al regulamentului CIO, nu sunt permise mesaje, nici propagandă politică pe echipamente", a precizat Szymon Szemberg.

"Am fost informaţi că unii componenţi ai echipei trebuie să opereze modificări asupra echipamentelor şi vom lua toate măsurile pentru a respecta normele CIO", a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al echipei SUA, Dave Fischer.

Cotidianul Marca menţionează că regulamentul CIO nu permite nici echipamente personalizate, astfel că sportivii care s-au prezentat la antrenamentele de luni purtând căşti de protecţie cu numele lor sau ale membrilor de familie scrise pe ele, vor trebuie să concureze cu alte echipamente care să respecte normele olimpice.

Concursul de hochei pe gheaţă din cadrul JO va debuta astăzi, cu primul tur, primul meci al competiţiei fiind cel dintre Statele Unite şi Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici