JO de iarnă. Alexandra Ianculescu – locul 31 în proba de 500 de metri la patinaj viteză. Mesajul emoţionant al româncei: ”Mi-am împlinit un vis, la Beijing în 2022 ştiu că pot veni între primele zece locuri”

Singura reprezentantă a României în proba de patinaj viteză la Jocurile Olimpice de la PyeongChang şi-a încheiat evoluţia duminică seara, în Gangneung Oval.

350 afișări
Imaginea articolului JO de iarnă. Alexandra Ianculescu – locul 31 în proba de 500 de metri la patinaj viteză. Mesajul emoţionant al româncei: ”Mi-am împlinit un vis, la Beijing în 2022 ştiu că pot veni între primele zece locuri”

JO de iarnă. Alexandra Ianculescu – locul 31 în proba de 500 de metri la patinaj viteză. ”Am vizualizat această cursă timp de zece ani. Mi-am împlinit un vis, la Beijing în 2022 ştiu că pot veni între primele zece locuri”

Alexandra Ianculescu (26 de ani) a fost prezentă într-o singură probă, 500 de metri, la finele căreia s-a clasat pe locul 31 (ultimul), în 40,70 secunde. Proba s-a desfăşurat în ”tandem”, câte două sportive luând startul în acelaşi timp, însă pentru clasamentul final a contat doar timpul realizat de fiecare concurentă, scrie Prosport

După concurs, Alexandra a declarat: ”A fost o cursă bună, însă am fost un pic prea calmă, nu am avut nerv. Am vizualizat cursa aceasta timp de zece ani şi a fost exact cum am planificat-o. Numai că mi-a lipsit agresivitatea. Credeam că voi veni între primele 25 de locuri, dar nu am făcut-o. Pot spune că este OK, deoarece de aici pot să merg numai în sus. M-am simţit bine, toată ziua a fost perfectă. Nu sunt nici tristă, nici fericită. Urmează Campionatele Mondiale din China, în două săptămâni. De data aceasta voi avea timp să mă antrenez şi pentru distanţa de 1.000 de metri, deoarece aici nu am putut. Am vrut să-mi conserv musculatura pentru 500 de metri. După China, mă duc acasă, în Canada, unde mai am ultimul concurs din sezon. Apoi, după două săptămâni de pauză, voi începe pregătirea pentru viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Mi-am împlinit un vis, prin participarea la PyeongChang, dar la Beijing în 2022 ştiu că pot să fiu între primele zece. O să continui cu acelaşi program de pregătire, cu acelaşi antrenor, pentru că mă ştie. Nu voi fi singură, pentru că în Canada mă antrenez alături de echipa Chinei”.

Alexandra a fost aşteptată la ieşirea de pe gheaţă de mama ei, Sanda, fostă campioană a României la patinaj viteză în anii 80. ”Sunt mândră de ea, de faptul că a muncit enorm pentru a-mi împlini acest vis olimpic”, a declarat mama sportivei.

Proba a fost câştigată de japoneza Nao Kodaira, urmată de vedeta locală Lee Sang-Hwa (Coreea de Sud) şi de Karolina Erbanova (Cehia). ”Nu este o surpriză că a câştigat japoneza, a patinat foarte bine tot sezonul. Acum a dovedit doar că este cea mai bună”, a comentat Alexandra Ianculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici