JOCURILE OLIMPICE 2012: Federaţia Rusă de tenis a anunţat că Şarapova va fi portdrapel. Ministrul sporturilor din Rusia dezminte

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova, câştigătoare a turneului de la Roland Garros şi noul număr 1 WTA, va purta drapelul delegaţiei Rusiei la Jocurile Olimpice de la Londra, a anunţat preşedintele federaţiei ruse de tenis, Şamil Tarpişcev, anunţ dezminţit de ministrul Sporturilor.

157 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Federaţia Rusă de tenis a anunţat că Şarapova va fi portdrapel. Ministrul sporturilor din Rusia dezminte

Maria Şarapova: (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Am ajuns la un acord pe această temă după finala de la Roland Garros", a declarat Tarpişcev, care face parte din Comitetul Olimpic Rus.

Însă, ministrul Sportului, Vitali Mutko, a afirmat că anunţul este făcut prea devreme şi încă nu s-a stabilit portdrapelul: "Maria este o sportivă excepţională, dar pentru moment este doar unul dintre candidaţi", a declarat Mutko, precizând că alegerea va fi efectuată de Comitetul Olimpic la 10-11 iulie şi portdrapelul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii speciale.

Prin calificarea în finala de la Paris, jucătoarea rusă în vârstă de 25 de ani a detronat-o pe Victoria Azarenka (Belarus) din fruntea ierarhiei WTA. Şarapova a mai fost numărul 1 WTA în 2005.

Maria Şarapova, cap de serie numărul 2, a câştigat pentru prima dată turneul de la Roland Garros, învingând-o în finală, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-2, pe italianca Sara Errani, a 21-a favorită. Acesta era singurul trofeu de Grand Slam care lipsea din palmaresul rusoaicei, după ce ea s-a impus în 2004 la Wimbledon, în 2006 la US Open şi în 2008 la Australian Open.

Şi liderul ATP, Novak Djokovici, va fi portdrapelul delegaţiei ţării sale, Serbia, la Jocurile Olimpice de la Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici