JOCURILE OLIMPICE 2012: Michelle Obama îşi promovează campania de luptă împotriva obezităţii la Londra

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, va profita de Jocurile Olimpice (JO) de la Londra, unde va însoţi delegaţia americană în cursul acestei săptămâni, pentru a-şi promova campania împotriva obezităţii, a anunţat aceasta luni.

344 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Michelle Obama îşi promovează campania de luptă împotriva obezităţii la Londra

Michelle Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michelle Obama, care se va afla la Londra de joi până duminică şi va asista vineri seara la ceremonia de deschidere a competiţiei, a afirmat într-o teleconferinţă de presă că este una dintre susţinătoarele fidele ale echipei americane la Jocurile Olimpice.

"În timpul acestei călătorii şi în cadrul campaniei mele numită «Let's move» menită să rezolve problema obezităţii infantile, am decis să transpun spiritul olimpic în acţiune folosindu-mă de Jocuri ca mijloc de a convinge cât mai mulţi copii să fie activi", a precizat soţia preşedintelui american.

Ea susţine de la începutul lui 2010 o campanie de luptă împotriva obezităţii şi de promovare a unui regim alimentar sănătos pentru copiii din Statele Unite, unde rata obezităţii în rândul tinerilor depăşeşte 30 la sută.

Sâmbătă, în prima zi a competiţiei şi în colaborare cu Comitetul Olimpic American (USOC), circa 1,7 milioane de tineri americani vor fi îndemnaţi să participe la activităţi sportive sprijinind în acelaşi timp delegaţia naţională la Londra, a adăugat Michelle Obama.

Ea şi-a exprimat totodată speranţa că "în timp ce sportivii vor începe concursurile la Londra, ei vor fi o reală sursă de inspiraţie pentru tânăra genraţie, care trebuie să fie activă şi să aspire la excelenţă".

În opinia ei, a participa la Jocurile Olimpice "nu este numai o chestiune de medalii de aur sau de noi recorduri. Este vorba înainte de toate de a se autodepăşi şi de a refuza abandonul, indiferent de obstacole".

În programul lui Michelle Obama este prevăzut un mic dejun, vineri dimineaţa, împreună cu sportivii americani, urmat de o operaţiune "Let's move" împreună cu o mie de tineri americani şi britanici, la care vor participa actuali şi foşti sportivi de renume mondial printre care David Beckham şi Nadia Comăneci.

Michelle Obama va participa de asemenea şi la o recepţie a şefilor de stat la Palatul Buckingham, organizată sub egida reginei Elizabeth a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici