JOCURILE OLIMPICE 2012: SUA vor participa cu mai multe femei decât bărbaţi, premieră pentru delegaţia americană

Statele Unite ale Americii vor merge la Jocurile Olimpice cu o delegaţie de 530 de sportivi în care, pentru prima oară, sunt mai multe femei decât bărbaţi.

316 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: SUA vor participa cu mai multe femei decât bărbaţi, premieră pentru delegaţia americană

JOCURILE OLIMPICE 2012: SUA vor participa cu mai multe femei decât bărbaţi, premieră pentru delegaţia americană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comitetul Olimpic american (USOC), care a anunţat lista sportivilor, a precizat că 269 de femei şi 261 de bărbaţi vor reprezenta SUA în 25 din cele 26 de discipline din programul olimpic (handbalul este singura excepţie).

Dintre aceşti sportivi, 228 au deja o experienţă olimpică, iar şapte dintre ei vor participa la a cincea Olimpiadă: Amy Acuff (atletism), Phillip Dutton şi Karen O'Connor (echitaţie), Khatuna Lorig (tir cu arcul), Emil Milev şi Kim Rhode (tir) şi Danielle Scott-Arruda (volei).

Karen O'Connor, în vârstă de 54 de ani, va fi sportiva americană cea mai în vârstă, iar înotătoarea Katie Ledecky, 15 ani, va fi cea mai tânără.

Printre americanii de la Londra, 76 au fost deja campioni olimpici, adică aproape 15 la sută din delegaţie.

Michael Phelps va deveni cel mai medaliat sportiv din istoria JO dacă va câştiga trei medalii în Marea Britanie. Înotătorul din Baltimore ar putea s-o depăşească astfel pe Larisa Latânina, care deţine 18 medalii olimpice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici