Jocurile Olimpice 2020: Ce record mondial va stabili gimnasta Oksana Şuşovitina la evenimentul sportiv

Gimnasta Oksana Şuşovitina va concura la Jocurile Olimpice de la Tokio (2020), la 44 de ani. Sportiva va stabili un nou record mondial în privinţa vârstei unui sportiv din gimnastică. Actualul record îi aparţine tot ei; a participat şi la Olimpiada de la Londra (2012).

601 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice 2020: Ce record mondial va stabili gimnasta Oksana Şuşovitina la evenimentul sportiv

Sursa FOTO: Hepta.ro

Oksana Şuşovitina va reprezenta Uzbekistanul, dar de-a lungul timpului a mai concurat sub steagurile Uniunii Sovietice şi Germaniei. „Am concurat la şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice, am câştigat aur pentru Uniunea Sovietică, argint pentru Germania, dar nu am adus una şi pentru Uzbekistan. Acesta este visul meu.

Când m-am gândit, după Rio, să mă retrag, mi-am dat seama că încă am energia necesară pentru a continua şi mi-am zis că dacă nu mai încerc o dată o să regret toată viaţa. În ianuarie o să încep pregătirea pentru Tokyo, o iau pas cu pas, dar dorinţa mea este să câştig o medalie.” , a spus sportiva pentru The Guardian.

Oksana Şuşovitina a concurat la prima Olimpiadă în 1992, la Barcelona. Până în acest moment a adunat două medalii la J.O. şi 11 la Campionatele Mondiale. După competiţia de la anul, sportiva este decisă să îşi deschidă o sală de gimnastică şi să ajute tinerii să îi calce pe urme. În Uzbekistan există o lege prin care statul oferă sprijin financiar foştilor sportivi care vor să se implice în proiecte de acest tip.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici