Jocurile Olimpice - Paris are multe de câştigat din găzduirea Jocurilor, spune primarul oraşului

Jocurile Olimpice din 2024 au permis Parisului şi regiunii sale să accelereze planurile de extindere a reţelei de transport public şi alte proiecte mari, cum ar fi curăţarea râului Sena, a declarat miercuri primarul Anne Hidalgo pentru Reuters.

108 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice - Paris are multe de câştigat din găzduirea Jocurilor, spune primarul oraşului

Jocurile Olimpice - Paris are multe de câştigat din găzduirea Jocurilor, spune primarul oraşului

Cu puţin peste patru luni înainte de deschiderea Jocurilor, pe 26 iulie, Parisul abundă în apeluri la grevă în jurul evenimentului şi în nemulţumiri legate de metroul supraaglomerat, iar în public există puţine manifestări de entuziasm pentru eveniment.

Dar primarul socialist al Parisului susţine că există multe de câştigat pentru locuitorii oraşului - şi pentru cartierele mai sărace din regiune.

"Întrebarea a fost "vom câştiga şi avem nevoie?"", a declarat Hidalgo, care a avut nevoie de convingere înainte de a se îmbarca în candidatura Parisului în 2015, după ce oraşul a pierdut în faţa Londrei pentru Jocurile din 2012.

"Aşadar, ce lipsea la Paris? Ei bine, relaţia sa cu vecinii săi, care ar putea fi îmbunătăţită prin impactul principal al Jocurilor asupra Seine-Saint-Denis", a declarat ea pentru Reuters, referindu-se la departamentul defavorizat de la periferia Parisului, despre care a spus că va beneficia de o infrastructură mai bună.

„Fără Jocuri, aş fi avut nevoie de 10 ani în plus pentru a face aceste transformări”, a spus ea.

„Pentru mine, (pregătirea pentru Jocurile Olimpice) a fost în mod clar o accelerare a transformării Parisului, a transformării ecologice a Parisului în ceea ce priveşte mobilitatea, a înotului în Sena, pe care nu aş fi putut să o fac la o asemenea scară, într-un asemenea ritm, dacă nu ar fi fost Jocurile".

Parisul a lucrat la curăţarea Senei, astfel încât oamenii să poată înota din nou în ea, aşa cum s-a întâmplat în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1900. Dar o problemă cu canalizarea vara trecută a dus la anularea unui eveniment de înot premergător Jocurilor Olimpice.

"Pentru mine, şi pentru noi toţi, înotul în Sena este o alegere evidentă şi necesară", a spus Hidalgo.

Dincolo de asta, Hidalgo, care este primarul Parisului de zece ani, a declarat în interviu că Jocurile ar putea contribui la unificarea unui oraş care a fost lovit de atacuri islamiste, dar şi de Covid.

„Poate că avem nevoie de un eveniment foarte unificator, iar Jocurile sunt cel mai unificator eveniment care poate exista în jurul sportului", a mai declarat Hidalgo.

„Poate că acest eveniment ne va permite să facem ceva împreună, să ne adunăm, să ne unim."

O altă problemă este găsirea unei locuinţe pentru aproximativ 3.000 de persoane fără adăpost înainte de Jocuri. Hidalgo a declarat că a făcut propuneri guvernului pentru a evita trimiterea acestora departe de Paris fără un loc de cazare.

„Ceea ce blochează lucrurile în acest stadiu, din câte am înţeles, sunt resursele financiare pe care statul le-ar putea aloca", a concluzionat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici