JOCURILE OLIMPICE: Secretul păstrat un an pentru ca o sportivă să câştige medalia de aur - FOTO

Familia unei medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra a făcut un sacrificiu bizar pentru ca aceasta să se poată pregăti pentru competiţie.

31474 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE: Secretul păstrat un an pentru ca o sportivă să câştige medalia de aur - FOTO

JOCURILE OLIMPICE: Secretul păstrat un an pentru ca o sportivă să câştige medalia de aur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familia sportivei chineze Wu Minxia, care a câştigat medalia de aur în proba de sărituri în apă sincron de la trambulina de 3 metri, a decis să îi ascundă acesteia evenimente importante din familie pentru ca sportiva să se poată concentra la pregătirile pentru competiţie, scrie dailymail.co.uk.

Membrii familiei i-au ascuns sportivei timp de un an faptul că bunicii ei au murit şi că mama ei se luptă cu cancerul de sân. Decizia a fost luată pentru ca Wu Minxia să nu fie distrasă de la pregătirile pentru Jocurile Olimpice.

"Era esenţial să spunem o minciună. Am acceptat de mult timp că nu ne mai aparţine în întregime", a declarat tatăl sportivei.

Wu Minxia, în vârstă de 26 de ani, a aflat adevărul despre familia sa după ce a câştigat medalia de aur în proba de sărituri în apă sincron de la trambulina de 3 metri.

Mama sportivei şi-a motivat decizia spunând că a preferat să învingă cancerul înainte de a-i spune fiicei sale despre boală.

Povestea lui Wu Minxia a stârnit dezbateri în China asupra mentalităţii de a câştiga cu orice preţ la competiţiile sportive. În China mesajele de felicitare din partea Guvernului sunt trimise doar sportivilor medaliaţi cu aur, nu şi celor cu argint sau bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici