Jorge Mendes, cel mai bogat agent de fotbalişti, conform unui studiu Forbes

Portughezul Jorge Mendes, impresarul conaţionalilor săi Jose Mourinho şi Cristiano Ronaldo, este cel mai bogat agent de fotbalişti în urma unui studiu efectuat de revista americană Forbes, a anunţat, joi, Corriere dello Sport.

537 afișări
Imaginea articolului Jorge Mendes, cel mai bogat agent de fotbalişti, conform unui studiu Forbes

Jorge Mendes, cel mai bogat agent de fotbalişti (Imagine: Wikipedia)

Mendes, care mai reprezintă interesele fotbaliştilor James Rodriguez, Thiago Silva, Radamel Falcao, Angel Di Maria şi David De Gea, a câştigat 85 de milioane de euro, după ce a încheiat contracte în valoare de 850 de milioane de euro.

Pe poziţia a doua se află britanicul Jonathan Barnett, agentul jucătorilor Gareth Bale, Joe Hart, Wojciech Szczesny, Luke Shaw, Ashley Cole şi Phil Jagielka. El a câştigat 39 de milioane de euro în urma unor afaceri în valoare de 400 de milioane de euro.

Germanul Volker Struth se află pe locul trei, având câştiguri în valoare de 37 de milioane de euro. Struth îi reprezintă pe Marco Reus, Mario Gotze, Toni Kroos, Benedikt Howedes şi Josip Drmici.

Poziţia a patra este ocupă de spaniolul Jose Otin, agentul fotbaliştilor Fernando Torres, Javi Martinez, Jesus Navas, Pedro Rodriguez, Vitolo, Raul Garcia şi Nacho Monreal. El a făcut afaceri de 250 de milioane de euro şi a câştigat 26 de milioane de euro.

Italianul Mino Raiola se află pe locul cinci, având câştiguri de 25 de milioane după afaceri de 250 de milioane de euro. Raiola îi reprezintă pe Zlatan Ibrahimovici, Paul Pogba, Henrik Mkitarian, Romelu Lukaku şi Mario Balotelli.

Cel mai bogat agent din lumea sportului este americanul Scott Boras, care reprezintă jucători de baseball. Boras a câştigat 104 milioane de euro şi a făcut afaceri de două miliarde de euro.

Între primii 50 de agenţi de sportivi se află 13 din baseball, zece din fotbal american, zece din baschet, opt din hochei pe gheaţă, şapte din fotbal şi doi din golf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici