Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a calificat în prima finală din carieră. Tânăra de 18 ani le-a mai eliminat pe Caroline Wozniacki şi Venus Williams

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 152 WTA, va juca prima finală din carieră după ce a învins-o, sâmbătă, scor 6-3, 6-3, pe Su-Wei Hsieh, locul 28 WTA, în semifinalele turneului de la Auckland. Tânăra de 18 ani le-a mai eliminat pe Caroline Wozniacki şi Venus Williams.

3975 afișări
Imaginea articolului Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a calificat în prima finală din carieră. Tânăra de 18 ani le-a mai eliminat pe Caroline Wozniacki şi Venus Williams

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a calificat în prima finală din carieră

Meciul a durat puţin peste o oră şi 20 de minute.

Bianca Andreescu: Încerc să mă obişnuiesc cu victoriile, Auckland scoate tot ce e mai bun din mine

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 152 WTA, care va juca duminică prima finală din carieră la Auckland, a declarat, după meciul în care a învins-o pe Su-Wei Hsieh, locul 28 WTA, că diferenţa dintre ea şi Julie Gorges, oponenta din finală, se va face pe plan mental.

"Încerc să mă obişnuiesc cu victoriile, Auckland scoate tot ce e mai bun din mine. Cred că a fost vorba şi despre mine, şi despre adversară. M-am concentrat pe jocul meu, ştiam că ea e foarte creativă şi dificilă. Chiar simt că oamenii mă plac aici, e un sentiment foarte special să joc în faţa lor. Vreau să le mulţumesc tuturor care mă sprijină de acasă, sunt foarte recunoscătoare. Julie Goerges e o jucătoare formidabilă, cred că diferenţa se va face pe plan mental, dar voi vrea să savurez acest moment ( prima finală a carierei -n.r.)", a declarat Bianca Andreescu la finalul meciului care i-a adus 21.400 de dolari, 180 de puncte WTA, dar şi urcarea până cel puţin pe locul 107 WTA.

Parcurs de excepţie la turneul de la Auckland 

În finala ce se va disputa duminică, jucătoarea de tenis în vârstă de 18 ani o va întâlni pe campioana en-titre, germana Julia Gorges, care a învins-o în semifinale pe Viktoria Kuzmova, scor 6-1, 7-6 (6).

Bianca Andreescu a avut un parcurs de excepţie la turneul de la Auckland din Noua Zeelandă.

Venită din calificări, jucătoarea canadiană de origine română le-a mai eliminat pe Caroline Wozniacki, locul 3 WTA şi principala favorită la câştigarea turneului, dar şi pe americanca Venus Williams, locul 38 WTA, de şapte ori câştigătoare de turneu de Mare Şlem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici