Jucătorii de naţională ai României trec prin momente de coşmar la echipele lor de club din Europa

Dacă în ultimii ani, România s-a obişnuit să vadă români în fazele finale ale Cupelor Europene şi chiar câştigători de trofee importante, 2012 a început ca un coşmar pentru cei mai importanţi stranieri ai naţionalei lui Piţurcă.

362 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de naţională ai României trec prin momente de coşmar la echipele lor de club din Europa

Jucătorii de naţională ai României trec prin momente de coşmar la echipele lor de club din Europa (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Vremurile în care Inter, Sahtior şi Porto câştigau trofee în Europa cu un român titlular de bază în finala par imposibile în 2012.

Cei mai importanţi jucători pe care România îi are trimişi în campionatele ţări din Europa au un început de sezon de coşmar.

Mutu joacă un meci din 3, Goian trebuie să joace pe un salariu mai mic decât la Steaua, Torje i-a dezamăgit pe italieni, Săpunaru, Radu Ştefan şi Banel s-au rupt tocmai când erau văzute ca soluţii de bază pentru echipele lor, iar Marica e bagat în teren la Schalke doar când rămâne unica variantă pentru antrenorul nemţilor.

Iată aici prin ce luni de coşmar trec românii în Europa:

ADI MUTU - Adus la Cesena ca un lider şi un superstar, Mutu a marcat prea puţine goluri ca s-o ridice pe Cesena mai sus de ultimul loc în Italia. Mutu aleargă mai mult după recordul lui Hagi la naţională, iar după ce a fost prins la un clasic pahar după meciul cu Uruguay, italienii l-au criticat şi i-au transmis să joace pe teren, nu pe mese. Cele 7 goluri marcate de el în Italia în acest sezon nu îl mai recomandă pentru un post de titular la ultima clasată din Serie A. Mutu joacă acum un meci din 3 la Cesena.

CRISTI CHIVU - Out din Liga, poate out şi din vara de la Inter, când îi expiră contractul, Chivu nu trece prin cel mai bun moment în Italia. Fostul căpitan al naţionalei a primit un mesaj indirect şi de la Moratti, care l-a anunţat ca "la Inter e nevoie de o nouă echipă, o nouă generaţie de jucători". Pentru Chivu există variante de transfer. Juventus şi Napoli sunt două cluburi vehiculate în presa italiană că l-ar urmări pentru o mutare din vară.

Citeşte mai multe despre jucătorii de naţională ai României pe www.sport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici