Jucătorii nevaccinaţi nu vor beneficia de tratamente preferenţiale pentru Australian Open. „Virusului nu-i pasă câte Grand Slamuri ai câştigat”

Statul australian Victoria nu va face înţelegeri speciale cu sportivii nevaccinaţi, pentru a le permite să participe la evenimente sportive, a declarat marţi, un oficial, chestionând şansa lui Novak Djokovic de a-şi apăra titlul la Australian Open şi a obţine recordul de Grand Slam-uri câştigate.

1082 afișări
Imaginea articolului Jucătorii nevaccinaţi nu vor beneficia de tratamente preferenţiale pentru Australian Open. „Virusului nu-i pasă câte Grand Slamuri ai câştigat”

Sursa foto: profimedia

Djokovic, numărul unu mondial, aflat la egalitate cu Roger Federer şi Rafa Nadal, cu cele 20 de titluri de Grand Slam câştigate de fiecare în parte, a refuzat din nou să dezvăluie săptămâna aceasta statutul său în ceea ce priveşte vaccinarea şi a declarat că nu este sigur dacă îşi va apăra titlul de la Australian Open.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat, conform Reuters, că se opune unor aranjamente speciale care să permită sportivilor nevaccinaţi să concureze în acest stat, care urmează să găzduiască Grand Slam-ul, la Melbourne Park, în ianuarie.

"(Virusului) nu-i pasă care este clasamentul tău în tenis sau câte Grand Slamuri ai câştigat. Este complet irelevant. Trebuie să te vaccinezi pentru a te menţine în siguranţă şi pentru a-i menţine pe ceilalţi în siguranţă.", a declarat el în cadrul unui briefing de presă.

Tennis Australia, care organizează Grand Slam-ul, a refuzat momentan să comenteze, la solicitarea Reuters.

Statul Victoria, care urmează să iasă săptămâna aceasta dintr-un lockdown de aproape trei luni, a inclus recent sportivii profesionişti în categoria persoanelor obligate să se vaccineze, categorie care acoperă milioane de "lucrători autorizaţi", fără a clarifica dacă această obligativitate se aplică şi sportivilor din străinătate sau din alte state australiene.

Andrews a sugerat că obligativitatea se referă şi la sportivii internaţionali.

"Sportul profesionist face parte din acele (elemente de pe) lista lucrătorilor autorizaţi care trebuie să fie vaccinate cu două doze", a spus el.

"Nu cred că un jucător de tenis nevaccinat va obţine o viză pentru a veni în această ţară şi dacă ar obţine o viză, probabil că va trebui să stea în carantină câteva săptămâni", a adăugat el.

"Nu cred că persoana pe care aţi indicat-o (Djokovic n.r.) sau orice alt jucător de tenis,... sau jucător de golf sau pilot de Formula 1 va obţine măcar o viză pentru a veni aici. Dacă mă înşel, sunt sigur că guvernul federal vă va anunţa".

Departamentul de afaceri interne al guvernului federal nu a fost în măsură să ofere un comentariu imediat.

Graniţele Australiei au fost închise pentru nerezidenţi pe durata pandemiei, deşi autorităţile au eliberat vize pentru atleţi şi personalul sportiv, pentru evenimente majore, inclusiv pentru ultimul Open al Australiei, din februarie.

Premierul Scott Morrison a declarat că guvernul va relaxa controalele la graniţă pentru rezidenţi şi membrii familiilor lor stabiliţi în străinătate, începând de luna viitoare, dar turiştii internaţionali şi deţinătorii altor categorii de vize vor trebui să aştepte mai mult timp.

Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, a fost blocat din august, în timp ce autorităţile se străduiau să limiteze un focar al variantei Delta, extrem de contagioasă.

Restricţiile pentru cei 5 milioane de locuitori ai oraşului vor fi atenuate începând de vineri, când se aşteaptă ca 70% din populaţia adultă din Victoria să fie complet vaccinată.

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor continua să nu aibă acces la evenimentele sportive, restaurante, pub-uri şi alte locaţii.

Andrews a declarat că interdicţia pentru fanii nevaccinaţi se poate aplica până la Marele Premiu al Australiei de Formula 1 din 2022, care va avea loc în aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici