Justine Henin: Sunt o mare fană a Simonei Halep, a felului în care joacă

Fostul lider mondial Justine Henin, câştigătoare a şapte titluri de Mare Şlem, a vorbit în termeni laudativi despre Simona Halep înainte de Australian Open, declarându-se drept o fană a sportivei din România.

286 afișări
Imaginea articolului Justine Henin: Sunt o mare fană a Simonei Halep, a felului în care joacă

Justine Henin: Sunt o mare fană a Simonei Halep, a felului în care joacă

Întrebată dacă reluarea colaborării cu Darren Cahill este una benefică pentru româncă, Henin a răspuns afirmativ, spunând că Simona Halep poate avea şanse şi la turneul de la Melbourne, unde constănţeanca va debuta marţi dimineaţă.

"Nu sunt foarte surprinsă să aud asta (n.r. - reluarea colaborării cu Cahill), fiindcă sunt de părere că au lucrat foarte bine în trecut împreună. Cu siguranţă a dovedit că poate fi în vârf, că poate fi periculoasă. Sunt o mare fană a Simonei, a felului în care joacă. Este isteaţă şi poate avea un joc foarte fizic. A avut parte de câteva probleme fizice acum un an şi ele cu siguranţă nu au ajutat. Nu a fost uşor pentru ea după ce a câştigat Roland Garros, însă apoi ne-a surprins cu o revenire la acelaşi nivel la Wimbledon. Acum va trebui să fim atenţi la ea cu certitudine, iar eu sunt fericită că e aşa", a declarat Henin, pentru Eurosport.

Fosta tenismenă din Belgia a vorbit şi despre suprafeţele de joc, spunând că acestea au suferit transformări în ultima vreme, astfel că românca se poate adapta şi la Melbourne: "Pericolul este că uneori devine un pic prea pasivă pe suprafeţele care sunt mai rapide. Până şi terenurile de hard cred că sunt mai lente decât în trecut, deci are timp să-şi organizeze jocul şi să preia controlul punctelor. Pe zgură ştie cum să alunece, ştie cum să joace şi îşi poate schimba ritmul mult, ceea ce o ajută. Cred însă că nici terenurile de hard nu sunt o problemă pentru ea".

Justine Henin (38 de ani) a câştigat Australian Open în 2004, ea mai având în palmares patru titluri de Mare Şlem la Roland Garros şi două la US Open.

Organizatorii Australian Open au anunţat programul de pe principalele două arene de la Melbourne, iar duelul dintre Simona Halep (3 WTA) şi americanca Jennifer Brady (49 WTA), din primul tur, este programat marţi, de la ora 10:00, pe Margaret Court Arena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici