Video Kassai: CAF va deveni comisie de sine stătătoare

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a declarat, luni, că în următoarea Adunare Generală se va propune transformarea ultimei instanţe de judecată a federaţiei, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), în comisie de sine stătătoare.

21 afișări

CAF nu este comisie de sine stătătoare deoarece nu are în componenţă cinci membri permanenţi care să judece speţele, aşa cum se întâmplă la Comisia de Disciplină sau la cea de Apel. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal este formată din nouă membri, iar înaintea unui caz, fiecare dintre cele două părţi implicate în proces îşi alege câte un arbitru. Ulterior, cei doi arbitri decid un al treilea arbitru care este desemnat preşedinte al Curţii.

"Sunt două-trei cazuri care au ridicat mari probleme. Şi alte ţări au probleme, de exemplu Elveţia a renunţat la CAF, pentru că a avut mari probleme. Ne preocupă ca pe viitor să fie o comisie de sine stătătoare, iar următoarea cale de atac a membrilor afiliaţi să fie TAS (n.r. - Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne). Pentru că cele două comisii, de disciplină şi apel judecă în completuri de câte cinci membri, iar aici vin doi arbitri şi răstoarnă tot. Acest lucru se poate face în proxima Adunare Generală", a spus Kassai.

Preşedintele Mircea Sandu a confirmat declaraţiile lui Kassai."Voi propune Adunării Generale înlocuirea CAF cu Comisia de Recurs Federală", a completat Sandu.

În acest moment, CAF este ultima instanţă de judecată internă pe plan sportiv, deciziile sale fiind definitive, irevocabile şi executorii. Conducerea FRF intenţionează, după următoarea Adunare Generală, reînfiinţarea Comisiei de Recurs Federală care va prelua prerogativele CAF. Aceasta din urmă se va ocupa numai de judecarea litigiilor, nu şi a actelor de indisciplină sau a incidentelor de la meciuri, ca în prezent.

Surse din cadrul FRF au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că în urma declaraţiilor făcute de preşedintele CAF, Daniel Florea, în cazul "Valiza", nu este exclusă dizolvarea Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, urmând ca toate atribuţiile acesteia să fie preluate de o Comisie de Recurs Federală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici