Katie Ledecky a doborât recordul mondial la 1.500 m liber în bazin scurt

Înotătoarea americană Katie Ledecky a doborât recordul mondial feminin în proba de 1.500 de metri liber în bazin scurt, sâmbătă, la Cupa Mondială de înot FINA de la Toronto, reducând cu aproape 10 secunde recordul anterior, stabilit de germanca Sarah Wellbrock.

364 afișări
Imaginea articolului Katie Ledecky a doborât recordul mondial la 1.500 m liber în bazin scurt

Katie Ledecky a doborât recordul mondial la 1.500 m liber în bazin scurt

Ledecky, medaliată de 10 ori la Jocurile Olimpice, a condus de la un capăt la altul în drumul său spre aur cu timpul de 15:08,24, cu peste 40 de secunde mai rapid decât a doua clasată, brazilianca Beatriz Dizotti (15:48,82).

„A fost pentru prima dată când am înotat această probă într-un bazin cu cursă scurtă şi nu ştiam la ce să mă aştept", a declarat Ledecky, care este campioana olimpică şi mondială în exerciţiu la cursa în bazin olimpic pe această distanţă.

„Recordul a fost o performanţă fantastică a lui Sarah şi am fost fericită că am înotat atât de repede".

Wellbrock deţinea precedentul record mondial pe distanţa scurtă, de 15:18,01, din 2019.

„Nu am avut ca obiectiv stabilit doborârea recordului mondial. Chiar nu ştiam la ce să mă aştept, aceasta fiind prima mea întâlnire a sezonului", a declarat Ledecky, în vârstă de 25 de ani.

„Ştiam că acel record este la îndemână doar pe baza unor lucruri pe care le-am făcut la antrenamente".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ledecky,
record,
nataţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici