Kevin de Bruyne e „out” din lotul lui Manchester City pentru 4-6 săptămâni. Belgianul s-a accidentat

Kevin de Bruyne, mijlocaşul lui Manchester City, va lipsi de la patru la şase săptămâni, în urma unui accident la muşchii coapsei, a declarat vineri managerul Pep Guardiola, conform BBC Sport.

136 afișări
Imaginea articolului Kevin de Bruyne e „out” din lotul lui Manchester City pentru 4-6 săptămâni. Belgianul s-a accidentat

Sursa foto: profimedia

Belgianul în vârstă de 29 de ani s-a accidentat în timpul partidei din Premier League, de miercuri, cu Aston Villa, câştigată de „cetăţeni” cu 2-0.

Primul meci de la care va absenta de Bruyne va fi cel din turul 4 al FA Cup, de sâmbătă, împotriva lui Cheltenham.

De Bruyne ar putea pierde până la 10 meciuri, inclusiv cel din prima manşă a 16-imilor Ligii Campionilor, cu Borussia Mönchengladbach, din 24 februarie.

City este neînvinsă în ultimele 16 jocuri în toate competiţiile, cu victorii în ultimele nouă meciuri, şi este pe locul doi în Premier League, la două puncte în spatele lui Manchester United, dar cu un joc mai puţin disputat.

Pe lângă meciul din FA Cup, de Bruyne va rata şi meciurile din Premier League împotriva lui West Brom, Sheffield United şi Burnley, precum şi cele cu Liverpool, pe 7 februarie, pe Anfield şi Tottenham, pe Etihad, acasă, şase zile mai târziu.

Primul joc în care ar putea reveni este derby-ul cu Manchester United, de pe 6 martie.

Guardiola a spus că jucătorii săi trebuie să joace prea multe meciuri şi, prin urmare, se ajunge la astfel de accidentări. "A le cere jucătorilor să facă faţă timp de 11 luni, să joace la fiecare trei zile, este imposibil", a spus spaniolul, citat de BBC Sports.

„Acesta este motivul pentru care solicităm 5 înlocuiri. De ce o putem face în FA Cup, dar nu şi în celelalte competiţii? Nu o spun doar pentru că este vorba despre Kevin, ci pentru că sunt prea multe jocuri şi competiţii şi până la urmă jucătorii sunt cei care suferă", a mai declarat Guardiola.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici