Kiril Lazarov a doborât recordul de goluri marcate la un Campionat European

andbalistul macedonean Kiril Lazarov a doborât recordul de goluri marcate la un Campionat European, datând din 2002, cu un total de 61 reuşite, stabilit în meciul pentru locurile 5-6, de vineri, la CE din Serbia, prin victoria echipei sale, scor 28-27 (16-12), în faţa Sloveniei.

148 afișări
Imaginea articolului Kiril Lazarov a doborât recordul de goluri marcate la un Campionat European

Kiril Lazarov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kiril Lazarov a marcat 8 goluri în partida cu Slovenia şi 61 în total, la CE din Serbia.

Lazarov a doborât astfel recordul datând din 2002, când islandezul Olafur Stefansson a marcat 58 de goluri. Handbalistul macedonean devine şi primul din istorie care este recordmen la un Campionat European, dar în acelaşi timp şi al unui Campionat Mondial, Lazarov fiind şi golgeterul ediţiei CM din 2009, când a înscris 92 de goluri, în 10 meciuri.

Dincolo de performanţa individuală, Kiril Lazarov este cel mai fericit pentru că victoria de vineri, împotriva Sloveniei, a adus echipei sale calificarea la turneele preolimpice.

Vineri se vor mai juca şi semifinalele CE din Serbia, între Serbia-Croaţia, respectiv Spania-Danemarca. Învinsele vor juca apoi pentru medalia de bronz, iar câştigătoarele pentru cea de aur, ambele finale fiind programate duminică.

Campioana europeană se va califica direct la JO de la Londra.

Naţionala României a ratat calificarea la turneul final al CE din Serbia, performanţă pe care nu a mai atins-o din 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici