Kostyuk refuză invitaţia la evenimentul caritabil US Open Ukraina deranjată de prezenţa lui Azarenka

De la invazia rusă în Ucraina, Marta Kostyuk a fost o susţinătoare vocală a ţării sale, fără reţineri în interviuri sau pe reţelele de socializare

675 afișări
Imaginea articolului Kostyuk refuză invitaţia la evenimentul caritabil US Open Ukraina deranjată de prezenţa lui Azarenka

Marta Kostyuk, Facebook

Marta Kostyuk refuză să participe la un eveniment caritabil organizat de US Open, motivând că nu poate juca acolo unde vor fi prezenţi şi jucători ruşi şi belaruşi. Ea poate fi considerată ca fiind cea mai vocală jucătoare de tenis ucraineană în ceea ce priveşte condamnarea războiul dus de Rusia în ţara sa.

De la invazia rusă în Ucraina, Marta Kostyuk a fost o susţinătoare vocală a ţării sale, fără reţineri în interviuri sau pe reţelele de socializare. Ea şi-a criticat colegii şi organizaţiile de tenis pentru lipsa de susţinere a acestora şi a cerut excluderea totală a jucătorilor de tenis ruşi şi belaruşi din circuit.

Pentru a susţine Ucraina, US Open organizează un eveniment caritabil în beneficiul victimelor războiului, la care vor participa jucători precum Nadal, Alcaraz, Fritz şi Victoria Azarenka. Întrebată despre motivul pentru care nu participă la acest eveniment, Kotstyuk a spus, citată de tennisuptodate.com:

„Bineînţeles, am primit o invitaţie. Cred că toţi jucătorii noştri le-au primit. Când Lesya Tsurenko şi cu mine am aflat - vorbesc doar despre noi acum, pentru că nu am întrebat pe nimeni - aşa că atunci când am aflat că vor fi reprezentanţi ai Rusiei sau ai Belarusului la acest eveniment, am spus imediat că nu voi participa."

Kostyuk a fost deranjată de decizia de a include în turneu jucători din aceste ţări, fără a se consulta dacă jucătorii ucraineni ar fi de acord cu acest lucru:

„În primul rând, nimeni nu i-a întrebat pe sportivii ucraineni dacă vor ca vreunul dintre aceşti jucători să fie prezent. Desigur, nimeni nu este interesat de acest lucru, este Ziua Independenţei Ucrainei, dar nu este interesant ce cred ucrainenii, nu-i aşa?".

Ea a continuat:

"În al doilea rând, nu am înţeles motivul pentru care au chemat-o pe Victoria Azarenka. Nu a existat niciun ajutor deschis din partea ei în direcţia noastră. Ea nu a comunicat cu mine, dar ştiu că a comunicat cu Sergiy Stakhovsky, cu Gael Monfils la Madrid.

Nu a existat niciun dialog cu mine personal, deşi nu se poate spune că am fost invizibilă. Poate că nu sunt atât de vizibilă pentru că nu am un rang suficient de înalt pentru a fi vorbit cu mine, dar nu despre asta vorbesc, ci despre faptul că am fost destul de activă încă de la începutul războiului."

"Deci, nu înţeleg de ce a fost sunată, nu pot să înţeleg de ce vrea să facă asta. Ştiind ce fel de relaţie are cu noi toţi. Nu s-a întâmplat ca ea să se întâlnească cu vreunul din noi şi să ne spună, zic, fete şi băieţi, iată 10 mii pentru voi, vă rog, pentru cine ştiţi voi că trebuie ajutat. Nu a fost nici pe departe aşa ceva. Ea nu are relaţii personale bune cu noi", a concluzionat ucraineanca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici