Lăcătuş: Calificarea în primăvara europeană ar putea şterge evoluţiile noastre mai slabe

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o calificare în 16-imile Ligii Europa ar şterge din impresia mai puţin bună pe care gruparea "roş-albastră" a făcut-o în ultimul timp în Liga I.

10 afișări
Imaginea articolului Lăcătuş: Calificarea în primăvara europeană ar putea şterge evoluţiile noastre mai slabe

Lăcătuş: Calificarea în primăvara europeană ar putea şterge evoluţiile noastre mai slabe (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Calificarea în primăvara europeană ar reprezenta o performanţă foarte bună, în urma rezultatelor mai puţin satisfăcătoare din ultima perioadă. Dacă vom reuşi să ne calificăm poate că evoluţia noastră mai slabă ar putea fi uitată mai uşor. Sperăm ca şansele noastre să rămână intacte după acest joc", a spus Lăcătuş.

Tehnicianul stelist speră ca după meciul cu Liverpool şansele de calificare în 16-imile Ligii Europa să rămână intacte.

"Este un joc foarte important, în compania unui adversar foarte puternic. Vom încerca să scoatem cel mai mult din această partidă, în aşa fel încât şansele noastre pentru calificare să se menţină. Jucăm împotriva unei echipe titrate, cu foarte multe performanţe. Noi trebuie să profităm de şansele noastre, atâta timp cât ele există. Vreau să avem continuitate, inteligenţă şi un joc colectiv foarte bun, iar dacă vom reuşi să menţinem aceste lucruri cât mai mult timp atunci putem spera la un rezultat cât mai bun împotriva lui Liverpool", a mai spus Lăcătuş.

El crede că jucătorii care vor intra pentru Liverpool în partida cu Steaua vor fi mai motivaţi să demonstreze că merită un loc în echipa engleză.

"Lipsa unora dintre jucători la Liverpool ar putea conta în acest meci, dar nu cred că noi trebuie să ne gândim că dacă Liverpool este în această situaţie nu va avea înlocuitori care să joace la acelaşi nivel. Sunt sigur că aceşia vor face tot posibilul pentru a demonstra că îşi merită locul în echipă", a precizat el.

Marius Lăcătuş a menţionat că şi Steaua se confruntă cu probleme medicale.

"Avem probleme şi de ordin medical, cu jucători care s-au antrenat mai mult individual şi nu ne va fi deloc uşor. Sper ca cei la care vom apela să dea dovadă de spirit de sacrificiu, de inteligenţă şi să reziste cât mai mult", a adăugat el.

Tehnicianul stelist îşi doreşte un stadion plin la partida cu Liverpool.

"Mi-aş dori ca stadionul să fie plin pentru că atmosfera la meciurile de acasă este una incendiară. Din păcate vremea nu este e partea noastră, însă sperăm ca până mâine să se mai îmblânzească şi să avem parte de un stadion plin", a mai spus Lăcătuş.

Antrenorul a anunţat că în primul rând, la partida cu Liverpool, vrea un rezultat bun, nefiind interesat de spectaculozitatea jocului echipei "roş-albastre".

"Steaua a fost lăudată după meciul de la Liverpool, însă a pierdut cu 4-1. Într-adevăr a făcut un joc bun, dar rezultatul este cel care rămâne. Din acest motiv, mâine vom încerca să obţinem maximum printr-un joc foarte bine organizat chiar dacă jocul nu va fi unul spectaculos. Atâtat timp cât rezultatul va fi unul favorabil pentru noi, nu mă va deranja jocul", a concluzionat Marius Lăcătuş.

Steaua întâlneşte, joi, de la ora 20.00, pe teren propriu, formaţia Liverpool, într-un meci care contează pentru etapa a V-a a grupei K din Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici