Lăcătuş: Trebuie să câştigăm cu FC Argeş

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că jucătorii pe care îi pregăteşte trebuie să câştige partida cu FC Argeş pentru a mai spera încă la primul loc în clasament la sfârşitul campionatului.

19 afișări
Imaginea articolului Lăcătuş: Trebuie să câştigăm cu FC Argeş

Lăcătuş: Trebuie să câştigăm cu FC Argeş (Imagine: Mediafax Foto)

"Meciul cu FC Argeş este la fel de important ca toate celelalte meciuri care vor urma pentru noi. Dacă reuşim un rezultat pozitiv, ar conta enorm în economia clasamentului punctele pe care le-am acumula şi ne-ar da linişte în perspectiva următoarelor jocuri pe care le mai avem în acest retur. Nu va fi uşor, dar sunt sigur că jucătorii noştri vor face un joc bun, care să ne dea speranţe, la sfârşitul căruia să fie un singur învingător şi acela să fie Steaua. Indiferent cu cine jucam trebuia să mergem să câştigăm toate cele trei puncte pentru a rămâne în această bătălie pentru cucerirea titlului de campioni. Important e să şi facem acest lucru. Moralul jucătorilor este unul bun, sunt optimişti şi sper să se vadă în joc", a spus Lăcătuş.

Marius Lăcătuş a precizat că atmosfera din cadrul lotului stelist este mult mai bună după prima victorie din retur, în compania formaţiei Poli Iaşi, scor 1-0. "Înainte era o atmosferă mai apăsătoare din cauza rezultatelor nu tocmai bune care au fost în primele două jocuri. Atmosfera s-a mai îmbunătăţit, încrederea a mai crescut şi eu sper ca acest lucru să se vadă în jocul de mâine (n.r. - vineri) de la Piteşti. Patronul a fost întotdeauna alături de jucători. Cu mici excepţii, când, poate la supărare, la nervi, a mai dat unele declaraţii şi a criticat anumiţi jucători. Dar totdeauna i-a susţinut şi a fost alături de ei. Sunt sigur că aşa se va întâmpla şi în continuare. Trebuie să le acordăm încredere, să creadă ei în valoarea pe care o au, dar toate lucrurile astea pot interveni doar atunci când ai rezultate", a mai spus Lăcătuş.

Tehnicianul nu este interesat de cine va arbitra partida cu FC Argeş şi este convins că patronii celor două cluburi nu pot influenţa arbitrajul. "Degeaba s-au blestemat patronii. Bine, mai mult într-un spirit de glumă au fost făcute acele declaraţii. Nu sunt ei cei care hotărăsc maniera de arbitraj la un meci. Nu mă interesează cine arbitrează. Important este să-şi facă meseria aşa cum trebuie. Şi ei sunt oameni, pot greşi, important este să nu o facă intenţionat. Mie nu-mi este teamă de arbitraj şi nici jucătorilor nu ar trebui să le fie. Dacă vor fi greşeli, sunt atâţia oameni care pot să le comenteze, există şi o comisie care poate da un verdict. Cred că se exagerează de multe ori înaintea meciurilor de modul cum va oficia arbitrul la acel joc şi sunt prea multe păreri care dăunează, pun presiune pe arbitru", a explicat el.

Lăcătuş regretă că Steaua depinde şi de rezultatele altor echipe în lupta pentru titlu. "Dacă ar pierde cele trei puncte ne-am apropia mai mult de Dinamo. Dacă ar primi Poli cele şase puncte, ne-am distanţa mai mult de Timişoara. Sunt lucruri care nu depind de noi. Important e să facem noi maximum la fiecare joc. Dacă făceam aşa de la început, nu ne mai întrebam dacă Dinamo va pierde cele trei puncte la masa verde, dacă Poli Timişoara va câştiga cele şase puncte care i-au fost luate", a menţionat Lăcătuş.

El apreciază echilibrul din vârful clasamentului Ligii I. "Cred că este un lucru bun pentru fotbalul românesc că sunt mai multe echipe angajate în lupta pentru titlu, pentru ocuparea unui loc de cupă europeană şi asta nu face decât bine pentru fotbalul românesc. Cu cât e campionatul mai disputat, cu atât mai bine pentru noi toţi", a precizat Lăcătuş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici