Larisa Iordache: Sunt dezamăgită, dar medalia de bronz de la sol mă motivează pentru viitor

Gimnasta Larisa Iordache a declarat, luni, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că este dezamăgită de evoluţia sa la Campionatele Mondiale de la Antwerp (Belgia), dar afirmă că medalia de bronz obţinută la sol o motivează pentru următoarele concursuri.

522 afișări
Imaginea articolului Larisa Iordache: Sunt dezamăgită, dar medalia de bronz de la sol mă motivează pentru viitor

Larisa Iordache (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Mă aşteptam la mai mult, bineînţeles. Voiam mai mult de la mine, dar aşa a fost să fie. Acum sper să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la aceste Campionate Mondiale. Sunt dezamăgită, dar m-a şi motivat medalia de bronz. Eu îmi doream mai mult, însă asta a fost. Să uităm trecutul şi să privim în viitor. Faptul că am luat bronz la sol este o consolare şi un impuls pentru mine de a continua, de a obţine medalia pe care mi-o doresc. Vreau să mă recuperez cât mai repede, să muncesc mai mult şi să fiu mult mai sigură pe mine", a spus Larisa Iordache, singura medaliată a României la recent încheiata ediţie a Campionatelor Mondiale.

Sportiva legitimată la clubul Dinamo consideră eşecul de la bârnă, aparatul său favorit, un accident. "Se mai întâmplă ca atunci când îţi e lumea mai dragă, pe elementul pe care te simţi mai bine, să păţeşti ce am păţit eu. Fiecare gimnastă îşi doreşte să ia numai medalii de aur, dar se întâmplă astfel de lucururi şi la gimnaşti mai mari decât noi. Sperăm să ne revanşăm la Olimpiadă, noi muncim pentru asta. Domnul Bellu mi-a spus că se putea şi mai bine, dar să merg înainte şi să îmi văd de drumul meu. A fost foarte frumos pentru că a fost prima ediţie a Campionatelor Mondiale la care particip. Este o nouă experienţă, o nouă lecţie, sper ca la următoarele Mondiale să fac lumea fericită", a adăugat Larisa Iordache.

Sandra Izbaşa, care a ocupat locul şapte la sol, a declarat că această ediţie a Campionatelor Mondiale a fost concursul său de retragere, dar nu a fost categorică în acest sens, numind următoarea perioadă din activitatatea sa sportivă drept "pauză". "Nu aveam mai multe aşteptări, la fel cum am zis când am plecat, vroiam să fac un concurs de retragere, să mă bucur de el şi m-am bucurat. Acum vine o pauză binemeritată. Pauză... depinde ce se înţelege prin pauza. Pauză. Eu m-am dus să mă bucur de concurs, indiferent de rezultat. N-am pus niciun fel de presiune pe mine, asta a fost, concursul este concurs şi viaţa merge mai departe. Eu mă gândesc şi la o retragere în ţară, dar nu prea are cine să o organizeze. Dacă federaţia o organizează, probabil că nu aş fi singura care şi-ar dori să se retragă şi să să aibă alături oamenii ne-au apreciat", a explicat Izbaşa.

Ea a menţionat însă foarte clar că după retragere nu va rămâne în gimnastică. "După retragere nu mă voi face antrenoare de gimnastică. Consider că pot să fac şi alte lucruri în afara sălii de gimnastică. Nu am de ce să regret că se termină viaţa sportivă, m-am bucurat de fiecare clipă petrecută în acest sport şi o dată şi o dată tot trebuia să vină acest moment. Fizic mă simt bine, dar am nevoie de o pauză mai lungă", a spus sportiva.

Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa au fost întâmpinate la Aeroportul Henri Coandă de cinci fetiţe din lotul de gimnastică al clubului Dinamo care le-au oferit flori.

Delegaţia României a încheiat participarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp (Belgia) cu o singură medalie, bronzul câştigat de Larisa Iordache la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici