Legendarul antrenor de hochei pe gheaţă Viktor Tihonov a murit

Legendarul antrenor rus Viktor Tihonov, care a câştigat cu echipa sovietică de hochei pe gheaţă opt titluri mondiale şi trei olimpice, a încetat din viaţă, la vârsta de 84 de ani, a anunţat, luni, federaţia din Rusia, informează AFP.

255 afișări
Imaginea articolului Legendarul antrenor de hochei pe gheaţă Viktor Tihonov a murit

Viktor Tihonov (Imagine: Wikipedia)

"În această noapte, hocheiul rus şi toţi sportivii din ţară au pierdut un om de neînlocuit: legendarul antrenor şi celebrul jucător de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit" după o lungă suferinţă, a precizat forul rus într-un comunicat.

Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic: sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a câştigat titlul mondial de opt ori în perioada 1978-1990 şi aurul olimpic în 1984, 1988 şi 1992.

După căderea URSS-ului, Viktor Tihonov a rămas în funcţie până în 1994. El a demisionat după ce la Lillehammer, pentru prima dată în istorie, echipa rusă nu a obţinut nicio medalie la Jocurile Olimpice.

Federaţia Rusă de Hochei pe gheaţă a anunţat că la meciurile de luni din Liga continentală se va ţine un minut de reculegere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici