Legendarul Dennis Bergkamp, pus pe o bancnotă cu gestul tehnic făcut la un gol înscris Argentinei

Trezoreria olandeză a bătut o bancnotă unică de 8 euro, onorându-l pe fostul mare fotbalist Dennis Bergkamp.

281 afișări
Imaginea articolului Legendarul Dennis Bergkamp, pus pe o bancnotă cu gestul tehnic făcut la un gol înscris Argentinei

Legendarul Dennis Bergkamp, pus pe o bancnotă cu gestul tehnic făcut la un gol înscris Argentinei

Golul memorabil al lui Dennis Bergkamp împotriva Argentinei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1998, a devenit oficial o bancnotă.

Recent, Trezoreria Olandeză a ales să imortalizeze această capodoperă sportivă pe o bancnotă de 8 euro, bătută de Royal Enschede, tipografia însărcinată cu producerea monedei olandeze.

Decizia de a-i atribui valoarea de 8 euro nu este întâmplătoare: Bergkamp, ​​protagonistul acelui moment memorabil, purta tricoul cu numărul 8. 

Acest gol este socotit o adevărată operă de artă fotbalistică. S-a caracterizat printr-un control impecabil şi un şut magistral, după o pasă lungă a lui Frank de Boer, survenită în minutul 90, care a sigilat victoria cu 2-1.

Pentru a sublinia şi mai mult importanţa lui Bergkamp în istoria fotbalului olandez, bancnota comemorativă nu se limitează doar la imaginea golului, ci prezintă şi un portret al fostului jucător de la Ajax şi de la Arsenal, rămas în istorie pentru frica de zborul cu avionul.

Bancnota de 8 euro dedicată lui Dennis Bergkamp este o combinaţie de artă, sport şi inovaţie. Imaginile golului împotriva Argentinei şi portretul fostului fotbalist îl transformă într-o operă de artă, dar tehnologia folosită pentru a-l bate include un design olografic.

În plus, fiecare bancnotă va beneficia de imaginea sa electronică în Metaverse. O serie limitată de 10 bancnote, imprimate în foiţă de aur de 23 de carate, destinată colecţionarilor, va fi pusă imediat în circulaţie.

Bancnotele de 8 euro pot fi achiziţionate online la preţul de 24,95 euro şi, evident, nu pot fi folosite pentru efectuarea plăţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici