Leonard Doroftei şi Titi Tudor îşi fac şcoală de box

Fostul campion mondial Leonard Doroftei şi fostul său antrenor, Titi Tudor, vor deschide o şcoală de box la Ploieşti, Doroftei urmând să se semneze actele necesare, astăzi, când împlineşte 39 de ani.

1505 afișări
Imaginea articolului Leonard Doroftei şi Titi Tudor îşi fac şcoală de box

Leonard Doroftei şi Titi Tudor (Imagine: Mediafax Foto)

,,Din toamnă, mai precis de la începutul anului şcolar 2009-2010, vom deschide o şcoală de box. Ea va purta numele Leonard Doroftei, va avea sediul la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti, în localitatea Bărcăneşti, şi va functiona în cadrul Liceului Agricol. Pentru început avem 15 locuri disponibile, pentru copii între 14 - 16 ani, care vor avea aici tot necesarul: şcoală, masă, cazare, sala de antrenament şi, evident, un program special de antrenamente'', a declarat Titi Tudor, cel care l-a descoperit pe Leonard Doroftei.

Titi Tudor a adăugat că i-a pregătit lui Doroftei o surpriză de ziua sa, respectiv definitivarea actelor pentru noul proiect, pe care urmează să le semneze, vineri, la sediul Primăriei şi al Liceului Industrial din Bărcăneşti. "Este cadoul meu pentru Doru, care împlineşte 39 de ani, vârstă pe care o aveam eu acum 25 de ani, când l-am adus prima dată în sală", a spus Titi Tudor.

Cursanţii la Şcoala de Box "Leonard Doroftei" vor fi selectionaţi de către cei doi antrenori, Titi Tudor şi Doroftei, din rândul pugiliştilor juniori din toata ţara, urmând ca, în perioada şcolarizării, aceştia să aibă dublă legitimare, iar la încheierea stagiului să revină la clubul de provenienţă. "Practic, va fi o colaborare din care va câştiga toată lumea: cluburile, care sunt scutite de cheltuieli, federaţia, care va avea un centru de pregătire centralizată a celor mai talentaţi boxeri, şi Doroftei, care va avea prilejul să pună în practică, din postura de antrenor, ce a învaţat în boxul mare'', a mai spus Titi Tudor.

Leonard Dorin Doroftei, născut pe 10 aprilie 1970, la Ploieşti, a fost campion mondial WBA la categoria semiuşoară în perioada 5 ianuarie 2002 şi 24 octombrie 2003. El a câştigat prima dată titlul mondial în 2002, când l-a învins la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. Pe 31 mai 2002, Doroftei şi-a apărat din nou centura mondială în faţa aceluiaşi Balbi, într-un meci desfăşurat la Bucureşti.

Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist, pentru a-şi apăra titlul mondial, însă meciul a fost anulat, deoarece românul a depăşit greutatea categoriei sale la cântarul oficial, astfel că Doroftei a pierdut titlul de campion mondial WBA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici