Lewandowski a marcat cinci goluri în nouă minute, mai multe ca Liverpool în şase etape - VIDEO

BBC a remarcat că atacantul polonez al echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a reuşit să înscrie în nouă minute, în meciul cu VfL Wolfsburg (scor 5-1), mai multe goluri decât formaţiile Liverpool, Newcastle şi West Bromwich Albion în şase etape din Premier League.

1222 afișări
Imaginea articolului Lewandowski a marcat cinci goluri în nouă minute, mai multe ca Liverpool în şase etape - VIDEO

Lewandowski a marcat cinci goluri în nouă minute, mai multe ca Liverpool în şase etape (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marţi, echipa Bayern Munchen era condusă la pauză, cu scorul de 1-0, în meciul de pe teren propriu cu VfL Wolfsburg, din etapa a VI-a a Bundesliga, astfel că antrenorul Pep Guardiola a decis să-l trimită pe teren, în mintul 46 pe atacantul polonez, în locul lui Thiago Alcantara. Lewandowski a reuşit o serie spectaculoasă, marcând cinci goluri în nouă minute: '51, '52, '55, '57, '60.

BBC a trecut în revistă principalele campionate europene şi a ajuns la concluzia că Lewandowski a marcat mai multe goluri în nouă minute decât Liverpool, Newcastle şi West Bromwich în Premier League, şase echipe din Bundesliga, formaţiile de la locul 11 la 20 în Primera Division şi şapte echipe din Serie A.

De asemenea, polonezul a fost mai eficient în nouă minte decât Wayne Rooney în 20115, Mario Balotelli într-un sezon la Liverpool şi decât atacantul danez al formaţiei VfL Wolfsburg, Nicklas Bendtner, în peste trei ani.

Alte recorduri stabilite, marţi, de Lewandowski sunt următoarele: cel mai rapid hat-trick (4 minute), cele mai rapide serii de patru, respectiv cinci goluri reuşite de un jucător în campionatul german şi prima rezervă care marchează în Bundesliga mai mult de trei goluri.

Recordul privind cele mai multe goluri înscrise într-un meci din prima ligă germană îi aparţine lui Dieter Muller, şase reuşite, în FC Koln - Werder Bremen, scor 7-2, în 1977. Gerd Muller şi Dieter Hoeness au marcat şi ei câte cinci goluri într-un meci, astfel că Lewandowskie este al treilea jucător al formaţiei Bayern care înregistrează această serie.

Prin golurile sale, Robert Lewandowski a "stricat" câteva performanţe pe care se pregătea să şi le treacă în palmares VfL Wolfsburg, dacă scorul de la pauză rămânea până la final: al cincilea meci fără gol primit, a 15-a partidă fără înfrângere (ar fi însemnat un record egalat) şi prima victorie pe terenul lui Bayern după 21 de meciuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici