Liderul huliganilor sârbi şi-a cerut scuze pentru incidentele de la Genova

Ivan Bogdanov, liderul huliganilor sârbi care au provocat, marţi, incidentele de la Genova, unde era programată partida Italia - Serbia, le-a cerut scuze Italiei şi italienilor, informează agenţia Ansa.

27 afișări
Imaginea articolului Liderul huliganilor sârbi şi-a cerut scuze pentru incidentele de la Genova

Liderul huliganilor sârbi şi-a cerut scuze pentru incidentele de la Genova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cer scuze Italiei şi italienilor. Nu am vrut să creăm probleme Italiei, o ţară care îmi place mult", a spus Bogdanov, conform avocatului său.

Supranumit de mass-media italiană "Ivan cel Groaznic" sau "Ivan bestia", sârbul a fost arestat după incidentele petrecute între sârbi şi poliţiştii italieni, marţi seara.

Incidentele s-au petrecut pe fondul unui protest adresat Federaţiei Sârbe de Fotbal şi portarului echipei naţionale, Vladimir Stojkovic, acuzat de trădare, deoarece s-a transferat la Partizan Belgrad, după ce evoluase la Steaua Roşie Belgrad. Ivan Bogdanov este unul dintre cei mai violenţi suporteri ai acesteia din urmă.

Partida Italia - Serbia, programată, marţi, la Genova, în preliminariile CE 2012, a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat din nou cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

La revenirea sârbilor în ţară, au fost încarcerate 19 persoane care vor fi deferite justiţiei.

Comisia de Disciplină a UEFA se va reuni la 28 octombrie pentru a analiza acest caz. Reprezentativa Serbiei riscă să piardă meciul din Italia la masa verde, cu scorul de 0-3, şi să primească o suspendare pentru meciurile de pe teren propriu, însă poate fi şi exclusă din preliminariile Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici