Liga2.ro: Şansele ca ASA Târgu Mureş să îşi continue activitatea în 2018 sunt nule

Şansele ca ASA Târgu Mureş să îşi continue activitatea în 2018 sunt nule. Vicecampioana României în sezonul 2014-2015, în prezent pe locul 8 în Liga 2, şi-a întrerupt activitatea odată cu ultimul meci oficial disputat în 2017, iar acum nu mai are jucători şi antrenori, informează site-ul Liga2.ro.

514 afișări
Imaginea articolului Liga2.ro: Şansele ca ASA Târgu Mureş să îşi continue activitatea în 2018 sunt nule

Liga2.ro: Şansele ca ASA Târgu Mureş să îşi continue activitatea în 2018 sunt nule

Luni, gruparea mureşeană a avut un nou termen la Curtea de Apel Târgu Mureş în privinţa falimentului, iar verdictul a rămas în pronunţare pentru 19 februarie, adică la începutul săptămânii în care campionatul Ligii 2 se va relua. Potrivit administratorului judiciar, Claudiu Balog, reprezentantul RTZ&Partners, cel mai probabil, ASA va trece la faliment.

"Astăzi (n.r. - luni, 5 februarie) a fost termen la Curtea de Apel Târgu Mureş, la care s-a pus în discuţie apelul formulat de ASA împotriva sentinţei de trecere la faliment. Curtea a rămas în pronunţare şi a amânat pronunţarea două săptămâni. Aşteptăm soluţia Curţii de Apel pe 19 februarie. Cel mai probabil se va trece la faliment. Concluziile noastre au fost de respingere a apelului, ca fiind nefondat", a spus, pentru Liga2.ro, Claudiu Balog, care nu mai are speranţe, aşa cum avea pe 30 noiembrie 2017, că ASA va fi salvată în ultimul moment de vreun investitor.

"Societatea este în continuare în perioada de organizare, din punct de vedere legal. Sunt şanse foarte mici să se mai întâmple ceva. Cel mai probabil se va trece la faliment. Din păcate, nu am găsit posibili investitori. Ar fi fost extraordinar, dar, din păcate, nu am reuşit să găsim pe cineva dispus să investească şi să salveze clubul de la faliment", a adăugat Claudiu Balog.

Reprezentantul administratorului judiciar RTZ&Partners spune că s-a făcut tot ce s-a putut pentru ca ASA Târgu Mureş să fie salvată, însă lipsa finanţării din partea autorităţilor locale şi veniturile mici din Liga 2 vor duce la acest final tragic. RTZ&Partners mai administrează şi Gaz Metan Mediaş şi s-a ocupat de reorganizarea CFR Cluj.

"Ne pare rău de fiecare dată când nu reuşim să salvăm societatea de la faliment, dar, dacă ne uităm la procentul de reorganizări din ţară, care este undeva la 2 la sută, nu avem absolut nimic să ne reproşăm. Tot ce a ţinut de noi am făcut. Au fost mai multe elemente care au condus la starea de faliment. Să nu uităm de ASA, la momentul la care i s-a confirmat planul, avea bugetat de la Consiliul Local în jur de 5 milioane de lei, bani cu care ar fi putut să-şi ducă sezonul competiţional la bun sfârşit. Din informaţiile pe care noi le-am primit, Prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local şi atunci au fost sistate orice fel de plăti. Ori, în Liga a 2-a, neavând drepturi TV sau alte surse de finanţare, era puţin probabil să reuşească să se reorganizeze şi să îşi plătească datoriile din plan", a declarat Balog.

Retragerea din Liga 2 se va face în săptămâna în care se reia campionatul. Momentan, până pe 19 februarie, ASA Târgu Mureş nu se va retrage din campionat, deoarece, legal, trebuie să aştepte sentinţa Curţii de Apel. Sunt şanse mari ca atunci gruparea mureşeană să o urmeze pe Olimpia Satu Mare, retrasă şi exclusă din Liga 2, competiţia urmând a continua cu 18 cluburi, iar câte două dintre ele să stea aproape în fiecare etapă rămasă până la finalul sezonului.

"Nu avem niciun drept să facem asta până nu avem o soluţie din partea Curţii de Apel (n.r. - referitor la a trimite o adresă către FRF pentru a anunţa retragerea echipei din Liga 2). La momentul la care se va pronunţa Curtea de Apel şi va respinge apelul, căci nu ştim care va fi soluţia, da, o să facem toate diligenţele. Teoretic, există căile extraordinare de atac. Practic, nu mai există nicio variantă să se revină la reorganizare, având în vedere situaţia actuală a clubului. Oricum, apelul nu l-am formulat noi. L-a formulat debitoarea, prin administratorul special. Concluziile noastre astăzi au fost de respingere", a mai spus Claudiu Balog.

Pe 30 octombrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureş a admis ordonanţa prezidenţială formulată de administratorul special Ioan Nucu Man de suspendare a executării sentinţei de intrare în faliment, decisă în 13 octombrie de Tribunalul Mureş. Atunci, ASA Târgu Mureş a scăpat de faliment, de lichidare şi a putut să-şi continue activitatea în campionatul Ligii 2.

Dacă nu ar fi fost acea suspendare, ASA ar fi fost exclusă din competiţie, iar toate rezultatele obţinute în tur s-ar fi anulat. Cum echipa a apucat să joace şi în retur, rezultele înregistrate în prima parte a sezonului vor rămâne în clasament. Nu şi cele două desfăşurate în retur. Victoriile cu 5-0 şi 5-2 ale echipelor Ştiinţa Miroslava, respectiv Foresta Suceava se vor transforma în 3-0, deci se vor produce modificări de golaveraj. Restul partidelor rămase de disputat din retur vor fi câştigate la "masa verde" de adversarele Târgu Mureşului.

În 21 de etape desfăşurate în acest sezon în Liga 2, ASA Târgu Mureş a obţinut 9 victorii, 4 egaluri, 8 înfrângeri şi un golaveraj de 40-41, cu cele 31 de puncte acumulate încheind anul 2017 pe locul 8. Clubul nu-şi va mai continua activitatea din 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici