Semifinalele EURO 2019 | România U21 a fost ELIMINATĂ, după 2-4 cu Germania U21/ Primele REACŢII. Puşcaş: Plâng de bucurie, că de tristeţe n-am de ce/ Ce spune Gheorghe Hagi

România U21 a fost eliminată, joi, în semifinalele Campionatului European de tineret, după ce a pierdut în faţa Germaniei U21, scor 2-4, într-o partidă desfăşurată la Bologna. Pentru tricolorii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final.

6882 afișări
Imaginea articolului Semifinalele EURO 2019 | România U21 a fost ELIMINATĂ, după 2-4 cu Germania U21/ Primele REACŢII. Puşcaş: Plâng de bucurie, că de tristeţe n-am de ce/ Ce spune Gheorghe Hagi

LIVE TEXT EURO 2019 | România U21 a fost ELIMINATĂ în semifinalele EURO 2019, după 2-4 cu Germania U21

UPDATE ora 21.56 Mirel Rădoi, după eliminarea României U21 de la EURO 2019: Nu am regrete

România U21 a fost eliminată, joi, în semifinalele Campionatului European de tineret, după 2-4 contra Germaniei. La final, selecţionerul Mirel Rădoi le-a mulţumit suporterilor şi i-a felicitat pe jucători.

Mirel Rădoi a explicat care au fost cele două motive care au dus la prima sa înfrângere într-un meci oficial la naţionala U21 a României şi, implicit, la eliminarea tricolorilor de la Campionatul European.

"Mulţumim pentru felicitări. Nu am regrete, eu cred că meciul s-a decis simplu, cu două momente decisive. Spre finalul primei reprize, când portarul a salvat acel cap al lui Puşcaş, puteam intra cu 3-1 şi ar fi fost mult mai uşor de gestionat repriza a doua. Şi acel moment nefericit de la penalty. Dacă nu ar fi intervenit acel moment, jocul ar fi decurs aşa cum am plănuit.

Rămân cu amintirea că am antrenat una dintre primele patru echipa din Europa, am strâns zeci de mii de oameni la stadion, milioane în faţa televizoarelor. Am văzut că din punct de vedere fizic trebuie să ne ridicăm la nivelul celor din străninătate. Trebuie să ne facă mândri această performanţă şi mergem la Jocurile Olimpice. Cred că după această poveste ar trebui să învăţăm ce am învăţat şi acum 20 de ani - nu ni se va da absolut nimic gratis, va trebuie să câştigăm respectul celor din străinătate pentru a obţine ceva", a declarat Rădoi, la TVR.

Pentru tricolorii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

UPDATE ora 21.40 Gheorghe Hagi: Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi nu am jucat niciodată o semifinală

Marele fost jucător Gheorghe Hagi a transmis, joi seară, după eliminarea naţionalei de tineret de la Campionatul European, un mesaj de susţinere pentru fotbalişti, spunând că aceştia trebuie să fie mândri de ce au realizat şi că au depăşit oricum Generaţia de Aur.

"Felicitări din toată inima pentru ei, pentru toţi, ne-au scos în stradă, ne dau speranţe în continuare şi au tot viitorul în faţă, sperăm ca ei să-şi construiască o carieră frumoasă şi binenţeles la echipele naţionale să joace pentru România în continuare la nivel înalt. Din păcate, în repriza a doua puteam mai mult, dar asta e. Trebuie să îi felicităm, să le dăm curaj, nu uitaţi că sunt băieţi tineri şi au nevoie de încredere să facă performanţă la nivelul cel mai mare. Noi, care am trăit genul ăsta de meciuri, ştii totdeauna că trebuie să câştigi, ai atâtea gânduri. E important că ei au făcut ceva foarte bun, învaţă din lucrul ăsta, văd ce înseamnă nivelul înalt, performanţa. Sunt mult mai buni şi mult mai valoroşi decât înainte. Bravo lor. Am fost aproape de finală, ne-am bătut cu Germania de la egal la egal", a declarat Gheorghe Hagi, la televiziunea publică.

Întrebat care este lucrul cel mai important cu care românii ar trebui să rămână după acest turneu, Gheorghe Hagi a replicat: "Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi nu am jucat niciodată o semfinală, dar ei au jucat şi au felicitările mele".

Pentru tricolorii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

UPDATE ora 21.20 George Puşcaş, după eliminarea României de la EURO 2019: Plâng de bucurie, că de tristeţe n-am de ce

România U21 a fost eliminată, joi, în semifinalele Campionatului European de tineret, după 2-4 contra Germaniei. La final, George Puşcaş a fost primul tricolor care a vorbit în faţa camerelor TV.

Puşcaş a fost golgheterul României la acest turneu final, cu patru goluri. Atacantul lui Palermo a marcat de două ori şi în meciul cu Germania, însă a fost insuficient pentru ca visul elevilor lui Mirel Rădoi să meargă mai departe. La final, George Puşcaş a avut un mesaj clar: am ieşit cu capul sus.

"Pur şi simplu am dat tot ce am avut mai bun. Vreau să mulţumesc tuturor care au fost azi la stadion, colegi, antrenori, a fost ceva incredibil. Am dat tot ce am avut mai bun, tot ce ne-a stat în cale am crezut că putem elimina. Astăzi, probabil Germania a fost mai bună în ultimele minute şi trebuie să fim mândri. Astăzi am jucat acasă, am făcut mândri milioane de români. Diaspora s-a uitat la noi, toată lumea.

Ca atacant trebui să-mi fac treaba, să-mi ajut echipa. N-am nimic de reproşat nimănui, toată lumea a dat tot ce a avut mai bun. Nu pot decât să fiu mândru şi să plâng de bucurie, că de tristeţe n-am de ce", a declarat George Puşcaş, la TVR.

Pentru tricoloriii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

UPDATE ora 20.58  România U21 - Germania U21 2 - 4

Nadiem Amiri a deschis scorul pentru Germania U21. Fotbalistul lui Hoffenheim a marcat în minutul 21, după ce a depăşit mai mulţi adversari şi l-a învins pe Ionuţ Radu cu un şut bine plasat.

George Puşcaş a înscris pentru 1-1 în minutul 26. Atacantul lui Palermo a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri, după un penalty obţinut de Ianis Hagi şi acordat de arbitru după consultarea VAR. Tot Puşcaş a marcat pentru 2-1, în minutul 43, după o centrare primită de la Andrei Ivan şi o reluare excelentă a fotbalistului care evoluează în Italia.

Gian-Luca Waldschmidt a marcat pentru 2-2 în minutul 52, din penalty. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri după un fault în careu comis de Ianis Hagi. Tot atacantul lui Freiburg făcut 3-2 pentru Germania, în minutul 90, după o lovitură liberă executată bine de la marginea careului. Amiri a stabilit scorul final, 4-2, dintr-o lovitură liberă în urma căreia Alexandru Paşcanu a fost eliminat.

Pentru tricoloriii U21 este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

România: Radu (cpt.) - C. Manea, Paşcanu, Nedelcearu, F. Ştefan - T. Băluţă, Cicâldău (Ciobanu 69) - D. Man, I. Hagi, A. Ivan (Fl. Coman 55) - G. Puşcaş (A. Petre 88)
Rezerve: Căbuz, A. Vlad - R. Boboc, R. Grigore, V. Dragomir, V. Ghiţă, Nedelcu, A. Rus, Olaru
Selecţioner: Mirel Rădoi

Germania: Nubel - Klostermann, Tah (cpt.), Baumgartl, Mittelstädt - Max Eggestein (Maier 89) - Neuhaus (Nmecha 79), Dahoud (Koch 90+4), Öztunali - Waldschimdt, Amiri
Rezerve: Müller, Schubert - M. Richter, Johannes Eggestein, Anton, Serdar, Uduokhai, Koch, Löwen
Selecţioner: Stefan Kuntz

UPDATE ora 20.55 Gian-Luca Waldschmidt a înscris pentru 2-3

Gian-Luca Waldschmidt a marcat pentru 2-3 în minutul 90 al meciului România U21 - Germania U21, din semifinalele Campionatului European. Atacantul lui Freiburg a punctat cu un şut bine plasat de la marginea careului.

UPDATE ora 20.17 Gian-Luca Waldschmidt a marcat pentru 2-2

Gian-Luca Waldschmidt a marcat pentru 2-2 în minutul 52 al meciului România U21 - Germania U21, din semifinalele Campionatului European. Atacantul lui Freiburg a înscris din penalty. Ianis Hagi l-a faultat în careu pe Mahmoud Dahoud, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri.

UPDATE ora 19.54 Tricolorii conduc la pauză, scor 2-1

România U21 conduce Germania U21, la pauză, scor 2-1, în semifinalele Campionatului European de tineret.

Nadiem Amiri a deschis scorul pentru Germania U21. Fotbalistul lui Hoffenheim a marcat în minutul 21, după ce a depăşit mai mulţi adversari şi l-a învins pe Ionuţ Radu cu un şut bine plasat.

George Puşcaş a înscris pentru 1-1 în minutul 26. Atacantul lui Palermo a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri, după un penalty obţinut de Ianis Hagi şi acordat de arbitru după consultarea VAR. Tot Puşcaş a marcat pentru 2-1, în minutul 43, după o centrare primită de la Andrei Ivan şi o reluare excelentă a fotbalistului care evoluează în Italia.

UPDATE ora 19.45 George Puşcaş a marcat pentru 2-1

George Puşcaş a marcat pentru 2-1 în minutul 43 al meciului România U21 - Germania U21, din semifinalele Campionatului European. Atacantul lui Palermo s-a înălţat excelent la centrarea lui Andrei Ivan şi a reluat în plasă.

UPDATE ora 19.29 George Puşcaş a marcat pentru 1-1

George Puşcaş a înscris pentru 1-1 în minutul 26 al partidei România U21 - Germania U21, de la Campionatul European de tineret. Atacantul lui Palermo a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri, după un penalty obţinut de Ianis Hagi şi acordat de arbitru după consultarea VAR.

UPDATE ora 19.25 România U21 - Germania U21, semifinalele EURO 2019 | Nadiem Amiri a deschis scorul în minutul 21

Nadiem Amiri a deschis scorul pentru Germania U21 în meciul cu România U21. Fotbalistul lui Hoffenheim a marcat în minutul 21, după ce a depăşit mai mulţi adversari şi l-a învins pe Ionuţ Radu cu un şut bine plasat.

Echipele de start:

România: Radu (cpt.) - C. Manea, Paşcanu, Nedelcearu, F. Ştefan - T. Băluţă, Cicâldău - D. Man, I. Hagi, A. Ivan - G. Puşcaş
Rezerve: Căbuz, A. Vlad - R. Boboc, F. Coman, A. Petre, R. Grigore, V. Dragomir, V. Ghiţă, Nedelcu, A. Rus, Ciobanu, Olaru
Selecţioner: Mirel Rădoi

Germania: Nubel - Klostermann, Tah (cpt.), Baumgartl, Mittelstädt - Max Eggestein - Neuhaus, Dahoud, Öztunali - Waldschimdt, Amiri
Rezerve: Müller, Schubert - Nmecha, M. Richter, Johannes Eggestein, Anton, Serdar, Uduokhai, Koch, Maier, Löwen
Selecţioner: Stefan Kuntz

România U21 a obţinut o calificare în premieră în semifinalele Campionatului European. Elevii lui Mirel Rădoi s-au calificat de pe primul loc din grupa C, din care au mai făcut parte Croaţia, Anglia şi Franţa, obţinând şapte puncte. Odată cu accederea în semifinale, tricolorii au obţinut şi calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo.

De partea cealaltă, Germania U21 este campioana en-titre şi a obţinut calificarea în semifinale după ce a încheiat pe primul loc grupa B, din care au mai făcut parte Danemarca, Austria şi Serbia. Nemţii au cel mai bun golaveraj de la acest turneu final, marcând de 10 ori şi primind trei goluri.

Temperatură foarte ridicată la ora jocului

Autorităţile locale au emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în oraşele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti şi Roma (Lazio). A fost emis şi un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării.

Conform Serviciului Meteorologic al Aviaţiei Militare din Italia, temperatura maximă de joi, 27 iunie, la Bologna, va fi de 40 de grade. Această temperatură va fi atinsă la ora 17:00, cu doar o oră înainte ca partida dintre România U21 şi Germania U21 să înceapă.

UEFA a modificat în ultimul moment programul semifinalelor, fără a oferi o explicaţie oficială. Partida dintre România şi Germania ar fi trebuit să aibă loc de la ora 22:00 (ora 21:00, în Italia), la Reggio Emilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici