Lotul României pentru Cupa Mondială de rugby din Franţa

Managerul echipei naţionale de rugby a României, Robert Antonin, a anunţat, marţi, componenţa lotului de 30 de jucători pentru Cupa Mondială din Franţa (7 septembrie - 20 octombrie), din lotul lărgit renunţându-se la Ion Păulică, Cosmin Burcea, Cătălin Dascălu şi Ciprian Căplescu.

1 afișare
Imaginea articolului Lotul României pentru Cupa Mondială de rugby din Franţa

Lotul României pentru Cupa Mondială de rugby din Franţa

Din cei 34 de rugbyşti care s-au pregătit în ultima vreme - Costică Merşoiu operându-se în urmă cu câteva zile şi părăsind lotul de 35 - au fost lăsaţi acasă patru jucători: pilierul Ion Păulică, linia a treia Cosmin Burcea, centrul Cătălin Dascălu şi mijlocaşul la grămadă Ciprian Căplescu.

Robert Antonin a explicat de ce a renunţat la cei patru jucători, principalele criterii de selecţie fiind polivalenţa şi felul în care se integrează în grup. "Dacă aş fi făcut selecţia pentru un singur meci, poate că altele ar fi fost rezultatele, dar am luat în calcul faptul că este o competiţie lungă, în care întâlnim mai multe echipe şi trebuie să avem jucători adaptabili", a precizat Antonin.

Căpitanul echipei naţionale este Sorin Socol, cel mai tânăr jucător este Cătălin Fercu (20 de ani), iar cel mai în vârstă Răzvan Mavrodin, 34 de ani. Decanul de selecţii este Romeo Gontineac, 71, care va participa la a patra Cupă Mondială. Primul meci al României la CM va fi în 12 septembrie, împotriva Italiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici