Loturile României pentru CM de gimnastică de la Stuttgart

FRG a anunţat, miercuri, componenţa loturilor României, feminin şi masculin, pentru participarea la Campionatul Mondial din Stuttgart (1-9 septembrie), preşedintele forului, Adrian Stoica, declarând că obiectivul principal este calificarea pe echipe la JO şi obţinerea a 1-2 medalii.

1 afișare
Imaginea articolului Loturile României pentru CM de gimnastică de la Stuttgart

Loturile României pentru CM de gimnastică de la Stuttgart

Secretarul general al forului, Mircea Apolzan a declarat, la rândul său, că România va avea adversare tradiţionale la un loc pe podium. "Lucrurile sunt clare în privinţa adversarelor. La masculin, ne vom lupta pentru un loc pe podium cu marile puteri China, Japonia şi Rusia, care sunt favorite clare, dar nu sunt de neglijat nici echipele Ucrainei, Belarus, Franţei, Germaniei, care va evolua acasă, SUA sau Coreea de Sud. La feminin, şansele sunt puţin crescute faţă de anul trecut, când am avut o echipă încropită. Acum, România are un lot fortificat, iar lupta pentru podium se va da în patrulaterul clasic - SUA, China, Rusia şi România. Fetele au alt potenţial faţă de băieţi, mai puternic, dar vom încerca să obţinem medalii cu ambele loturi", a declarat Apolzan, care a mai spus că obiectivul loturilor României, trecut în contractul cu ANS este obţinerea a 1-2 medalii şi două clasări pe locurile 4-6. "Să nu uităm însă cel mai important obiectiv: să luptăm în echipă, pentru a ne califica la Jocurile Olimpice. După obţinerea calificării, vom avea altă prestanţă şi alt curaj în lupta pentru medalii", a mai spus secretarul general al FRG.

Componenţa celor două loturi este următoarea:

Lotul feminin - Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan, Cerasela Pătraşcu, Daniela Druncea, Andreea Grigore.

Lotul masculin - Marian Drăgulescu, Răzvan Şelariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Alin Jivan şi, rezervă, Robert Stănescu.

Campionatul Mondial de la Stuttgart va avea loc între 1 şi 9 septembrie. Prima zi va fi cu emoţii pentru lotul feminin, pentru că primele 12 echipe, din calificările de la CM, vor obţine "biletele" pentru JO de la Beijing. Lotul masculin va trece prin aceleaşi emoţii la 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici